Kulcsszó keresés /


Együtt vagyunk, de mégsem – A szexkapcsolatok lélektana

Egyetlen emberi kapcsolat sem tud tartósan működni érzelmek nélkül, előbb vagy utóbb valamelyikünk többet akar. Átgondoljuk, megbeszéljük, hogy nem lesz több közöttünk egy extrákkal fűszerezett barátságnál, nem felejtünk egymásnál személyes holmikat, nincs romantikus randi, családi esemény, nincsenek apró ajándékok, hónapfordulók, nincs felvállalás, elkötelezettség, monogámia, kötődés, és főleg nincsenek érzelmek.

olvass tovább

Hogyan szeretsz?

Félve, bátortalanul, vigyázva, fóbiáktól szenvedve, gyanakodva? Őrülten, mohón, birtokolva? Szabadon, magabiztosan, pozitív gondolatokkal, bizalommal telve? Hogyan szeretsz?

olvass tovább

Ma este bemutatlak, Drágám!

  • 2015. július 16.

Egy párkapcsolatban számtalan olyan pillanat van, amely a mély és tartós érzelmi kötődés alapjait erősíti meg. Ezek a csodás momentumok viszont gyakran túlzott izgatottsággal is járnak: pillangók a gyomrunkban, talán még meg is szédülünk és a szánk is kiszárad. A párunk szüleivel való első találkozás is ezen pillanatok közé tartozik. Az első benyomás persze nem tart örökké, de igen meghatározó a jövőre nézve. Íme, néhány tipp, hogy még gördülékenyebben alakuljon a megismerkedés.

olvass tovább

Napi Üzenet - 2014. március 11.

  • 2014. március 11.

A mai napon jó ha elkezdesz kiépíteni érzelmi kötődéseket. Ma a családi kapcsolataid gyógyítsd, szépítsd a környezeted. Napi megerősítés: minden kapcsolatom harmonikus és egyenrangú.

olvass tovább

Apa csak egy van?

  • 2014. január 28.

Az apaság intézménye nem merül ki csupán a gyermeknemzésben - ennél jóval több és összetettebb: az életre szóló érzelmi kötődésen túl a férfi számára voltaképpen egy fontos szerep, identitás, feladat, kihívás és lehetőség is egyszerre. Probléma akkor merülhet fel, ha felvetődik a gyanú, hogy a gyermek biológiai apja esetleg nem azonos az őt nevelő apával.

olvass tovább

Napi Üzenet - július 1.

  • 2013. július 01.

A mai napon indítsd el, engedd meg magadnak, hogy érzelmi kötődéseid lehessenek, szükséged lesz rájuk hamarosan. Ma cselekedj, használd ki a nap lendületét, munka és sport területén is. Napi megerősítés: Biztonságos számomra, hogy érzelmeket merek átélni, minden kapcsolatom rendben van.

olvass tovább

Csak egy álom luxuskivitelben

  • 2012. május 29.

Létezik egy hely, ahol minden csodálatos és tökéletes. Ahol csend van, ahol mindennek tökéletes a formája, ahol szépség, időtlenség honol és ahol nem történhet semmi rossz. Ahova elmenekülhetünk ha baj van, ha minden végzetesen kilátástalan. Sokan keressük azt a helyet, ahol megvédhetjük magunkat az élet fájdalmas helyzeteitől, a szenvedésekkel teli érzelmi kötődésektől, a kiszolgáltatottságtól, hiszen annyi sérülés ért már mindannyiunkat. Megszállottan hisszük, mint Holly Golightly, hogy valódi biztonságot csak egy olyan tökéletes hely nyújthat számunkra, mint a “Tiffany.”

olvass tovább