Kulcsszó keresés /


Napi Üzenet - szeptember 8.

  • 2012. szeptember 08.

Ma kerüld ki, vonulj vissza a provokációk, konfliktusok elől. A mai nap a szórakozásé: mozi, kultúra, olvasás. Napi megerősítés: Visszavonulok semleges középpontomba, hogy tisztán lássak.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - július 4.

  • 2012. július 04.

Szerintem a valódi szabadsághoz az is hozzátartozik, hogy az ember mindig őszintén el merje mondani a véleményét. Na persze nem okoskodva, kiabálva, öklöt rázva, sértegetve, hanem nyugodtan, higgadtan, a megfelelő formában. Fontos, mert a meghunyászkodás sem rövid, sem hosszú távon nem kifizetődő magunk számára, sem egészségügyi, sem önérvényesítési szempontból. Azon kívül - főleg alá-fölé rendelt helyzetekben - muszáj kinyilvánítani magunk és a másik fél számára, hogy nem engedjük, hogy a “hatalom” ránk telepedjen, ugyanis emberként mindannyian egyenrangúak vagyunk!

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - XIV. / Péntek

  • 2012. március 23.

Az egyik leghatékonyabb munkavégzési módszert a páromtól tanultam. Végtelenül egyszerű a trükkje, az ember leírja egy papírra a teendői listáját, felállítja a lehető legidőgazdaságosabb sorrendet és szépen sorban végrehajtja a feladatokat. Próbálja ki mindenki bátran a módszert! Meg fog lepődni, hogy mennyire hatékony és gyors, hosszútávon pedig rendkívül eredményes stratégia.

olvass tovább

Menő a lenőtt haj

  • 2012. március 17.

A festett haj legnagyobb hátránya, hogy - ha az eredeti hajszíntől merőben eltérő árnyalatot választasz - bizony havonta újra kell festetni a tövét. De nem 2012-ben! Már az elmúlt években is fel-feltűnt a lenőtt haj divatja, de úgy tűnik, idén már tényleg szexi a sötét hajtő.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - XII. / Csütörtök

  • 2012. március 08.

Húsz évesen egy nagy cégnél dolgoztam idegen nyelvi levelezőként. A részletekre nem emlékszem, de valamiért épp nagyon el lehettem szomorodva, mert az egyik főnököm egyszercsak leült mellém a büfében és kéretlenül adott egy tanácsot, aminek azóta is mindig nagy hasznát veszem. “Soha ne sértődj meg! – mondta. Aki megsértődik, az elveszítette a játszmát, az visszavonult, azt már legyőzték.” Egek! Hányszor beigazolódott az igaza!

olvass tovább

Vegyél részt egy romantikus időutazáson

  • 2011. november 01.

Tíz nap múlva a Gyertyafény Expressz szalon-, bár- és étkezőkocsiból álló luxusszerelvénye háromórányi gasztronómiai kalandot nyújt azoknak, akik sajátos utazásra és múltidéző atmoszférára vágynak. Igazán különleges élmény egy gyertyafényes vacsorát elkölteni egy gyönyörű nosztalgiavonaton.

olvass tovább

Valentino 2011 őszi – 2012 téli kollekciója

  • 2011. október 27.

Valentino Garavani, mint az olasz Valentino luxusmárka alapítója több mint 45 évig tartó munkássága után 2008-ban visszavonult a mindig pezsgő divat világából. A sztárok dizájnerének tartott élő legenda a kifinomult olasz stílus ikonjaként él a köztudatban. Ez a kifinomultság a 2011 őszi – 2012 téli kollekcióján is látszik.

olvass tovább

Gyógyszert fejlesztenek ki az őszülés ellen

  • 2011. szeptember 07.

Hamarosan egy olyan gyógyszert fejlesztenek ki a kutatók, amely valószínűleg alkalmas lesz a folyamatos stressz miatt kialakult betegségek kezelésére, sőt akár a kora őszülés ellen is hatásos lehet. A túl sok stressz hatására adrenalin termelődik a szervezetünkben, amely hosszú távon a haj őszülését, sőt súlyosabb esetekben akár rákot is okozhat – ezt állítják amerikai kutatók.

olvass tovább

Városligeti tó - vizi szobrokkal

  • 2011. május 24.

Már közönség is látogathatja a Szépművészeti Múzeum legújabb kiállítását, cseppet sem szokványos helyszínen: a Városligeti Csónakázótónál. A vízszint ugyan nem érte még el a tervezett magasságot a kortárs képzőművészeti szobrok és installációk körül, de a terep kész: a Művészet a tavon az uniós elnökség jegyében az európai turisták érdeklődésére is számot tarthat.

olvass tovább