Kulcsszó keresés /


Azonnali kapcsolódás - jelek, hogy egy olyan baráttal találkoztál, aki a lelki társad

  • 2023. október 14.

A lélektársi barátságok ugyanolyan fontosak, mint a lélektársi szerelem. Találkoztál már olyan baráttal, aki egyszerűen csak magával ragadott? Mintha mindig is ismertétek volna egymást. Mintha minden titkod őrzője lenne? Vannak ugyanis olyan lelki kapcsolódások, melyek magukban foglalják ezt. De honnan tudod, hogy ez a barátság lelki társ kapcsolat? Íme 4 konkrét jel, amire figyelni kell.

olvass tovább

Mindörökké egyszer – Alfa Romeo Giulia 2.0 Q4 Competizione

Az Alfa Romeo Giulia a szerelemről szól. Az autózás iránti szerelemről, de egyben egy súlyos mementója annak, hogy ami rég volt, az talán nem jön vissza soha többé már. Megkérdőjelezhetetlenül olasz, ízig vérig érzelem és egyben egy mára műtárggyá változott alkotás, amit csak nagyon-nagyon kevés rajongó választ magának. Pedig egyszer meg kell élni ezt az érzést, különben kár volt bármi más.

olvass tovább

Ki életünk nagy szerelme?

  • 2023. október 06.

Gyakorlatilag mindenkivel, akivel valaha is beszélgettem erről a témáról, ellentétes nézeteket vall, hogyan lehet felismerni életünk szerelmét. Néhány ember szerint a kémián múlik, mások azt vallják a barátság alapú szerelem válik az igazi nagy szerelemmé. Véleményem szerint kicsit mindegyiküknek igaza van...

olvass tovább

Szerelemből élni kiváltság

Szerelemből élni olyan, mint örökké remélni. Bizakodni, hogy folytatódik egy történet vagy épp ellenkezőleg – méltón befejeződik. Vakon táncolni, s hinni, hogy nem lép a lábunkra az élet. Talán őrülten forgat, szenvedélyesen ringat, de nem csinál olyat, ami igazán fáj. Azért néha mégis fáj.

olvass tovább

A legszebb idézetek a szeretetről az erőszakmentesség világnapjára

  • 2023. október 02.

„Igazából a szeretet vesz körül minket”. Ezzel a mondattal fejezi be az Igazából szerelem című film elején a narrálást Hugh Grant. Manapság azonban sokszor lehet a benyomásunk az, hogy sokkal inkább az erőszak és a gyűlölet, mintsem a szeretet az, ami átjárja mindennapjainkat. Ezt halljuk a tv-ben és a rádióban, ezt látjuk a az újságok címlapjai, egyre többet hallunk szexuális bántalmazásról, családon belüli erőszakról, az abúzus mindennemű módjáról, függetlenül attól, hogy fizikai tettek vagy csak verbális formában valósul meg.

olvass tovább

Egy egészséges párkapcsolat nem szorít

  • 2023. szeptember 30.

Annyiszor beszélünk arról, hogy mi mutat arra, hogy egy mérgező kapcsolatban élsz, azonban annál kevesebb szó esik arról, hogy milyen, amikor végre egy olyan kapcsolatban találjuk magunkat, ahol egészséges dinamika működik.

olvass tovább

Miért kezd távolodni a férfi, ha látszólag minden rendben?

  • 2023. szeptember 28.

Szinte minden nő átélte már azt a pánikot és bizonytalanságot, ami akkor jelentkezik, amikor a partnere elkezd elhúzódni vagy változik a magatartása. Lehet, hogy hirtelen történik, vagy van valami kiváltó oka, akárhogy is, ez egy nagyon rossz érzés, amitől tehetetlennek és bizonytalannak érezzük magunkat.

olvass tovább