Kulcsszó keresés /


Mielőtt megismertelek

Valahogy elfelejtjük értékelni az egyszerű történeteket, hamar rásütjük mindenre, hogy butuska, nyálas, és ezerszer lerágott csont. De várhatunk -e többet a vámpíros, és horror filmeken szocializálódott generációtól? Manapság az is fura, ha egy film túl csendes, ha kevés benne a halálsikoly, ha mellőzi az erőszakot, az alpári párbeszédeket, és a démoni erőket, ha mentes mindennemű aberrációtól, és ha nem túl erőszakosan feszeget társadalmi kérdéseket.

olvass tovább

Tanulj a szakításból!

  • 2016. július 09.

A szakításokat mindig nehezen vészelik át a nők, ilyenkor sírástól elkenődött szemfestékkel, az orrfújástól kipirosodott orral, és apátiába süllyedve, üres tekintettel néznek a világba. Kétségbeesett cukor-túladagolással, vagy éppen éhségsztrájkkal párosítva. Pedig, ha egy kicsit félretesszük a színpadias drámázást, a folyamatos bömbölést, és a hüppögő, „De miért? Mit rontottam el?”-ek szajkózását, sokat tanulhatunk a félresiklott kapcsolatainkból.

olvass tovább

Stílusiskola: Mit viselj egy tavaszi esküvőre

Úgy tartják, nem illik fehéret, sem feketét viselni egy esküvőn. Emellett a piros sem a legjobb választás amennyiben az ara hagyománytisztelő és éjfélkor piros menyecske ruhára vált. Alulöltözöttek semmiképp nem akarunk lenni, illetve túl sokat sem akarunk mutatni magunkból. Várjunk, akkor mégis mi az, amit felvehetünk, és amiben ugyanakkor kellőképp csinosak leszünk?

olvass tovább

Anyu főz: sült, töltött paradicsom

  • 2016. január 27.

Vannak olyan ételek, amelyek egészen egyszerűen mosolyra fakasztják az embert. Szerintünk a paradicsom éppen ilyen. Hiszen a mosolygós piros zöldség (mely sokak szerint legalább ennyire gyümölcs is) – nem csupán becsempészi a nyári napsütést az asztalunkra, hanem nagyon egészséges is. Persze ma már egész évben kaphatóak a paradicsom legkülönbözőbb fajtái, az igazi szabadtéri paradicsomnak semmi mással nem összehasonlítható az íze és zamata.

olvass tovább

30+1 legszebb Oscar belépő az elmúlt 10 évből - Style válogatás

  • 2016. január 22.

Végiglapoztunk tíz évre visszamenőleg a világ legnagyobb filmes eseményének fotógalériáit és kiválogattuk a legszebb estélyi ruhákat. A konklúziót levonva azt kell mondanunk, hogy a sztárok szeretik a pirosat és a pasztellt, imádják Valentino-t és a Dior házat, de a Chanelt sem vetik meg. Vigyázat! Szubjektív lista!

olvass tovább

Vörös áfonyás arcpakolás

  • 2016. január 22.

Kend a fejedre! Az vörös áfonya esetében vegyük szó szerint a tanácsot, ugyanis nem csak egy zamatos, rendkívül egészséges gyümölcsről van szó, hanem a bőrünkre is jó hatást gyakorol. Otthon, pár összetevőből Te magad is előállíthatod a házi arcmaszkodat. Áfonyán kívül, piros szemű szőlőre, egy kis grépfrútlére, és színtelen zselatinra lesz szükséged. Az elkészült kence tele lesz A- és C-vitaminnal, melyek elősegítik a kollagéntermelést, kiválóan a hidratálja a bőrt, és az áfonya sikeresen veszi fel a harcot a szabad gyökök által okozta ráncok ellen.

olvass tovább

Szaloncukor, a magyar édesség

  • 2015. december 26.

A szaloncukor jellegzetes, magyar, karácsonyi édesség. Ma már többféle ízben és csomagolásban beszerezhetőek. A marcipános ízűtől kezdve egészen a narancsosig, a fényes papíroson át a textilcsomagolásig számtalan aromával és színnel találkozhatunk. De miért is szaloncukor lett ennek a finomságnak a neve?

olvass tovább

Gyerekek, akik megijedtek a Télapótól

  • 2015. december 19.

Fogadjunk, hogy kicsinek Ti is egy lapra tettétek a Mikulást a nagy, piros orrú, ijesztő bohóccal! Belegondolva, tényleg félelmetes lehet a gyerekeknek ennek a duci, öreg embernek a látványa, aki meglehetősen szokatlan ruhákat visel, ráadásul gyakran furcsa manók és krampuszok veszik körül.

olvass tovább