Kulcsszó keresés /


Új év, új fogadalmak - Érvek az otthoni edzés mellett

Itt az új év, és ezzel együtt természetesen az új fogadalmak is. Például a rendszeres edzéssel, testmozgással kapcsolatban. Az egyik lehetőség, hogy szaladunk, és veszünk egy bérletet a legközelebbi edzőterembe, a másik megoldás azonban, hogy az otthoni edzés mellett tesszük le a voksunkat. Miért érdemes ezt választani? Eláruljuk a cikkünkben!

olvass tovább

Az érzelmek, otthon és intimitás témáit jelölő Hold ma reggel belépett a Skorpió jegyébe

Az érzelmek, otthon és intimitás témáit jelölő Hold ma reggel belépett a Skorpió jegyébe, ráadásul az energetikai lefolyóval is együttállásba lép majd. A Bakban haladó, mindennapi életünkért és kapcsolatainkért felelős jelölők ugyan nagyon támogató fényszögkapcsolatban vannak a jövőképet szimbolizáló jelölőkkel, de a felszabadulás még picit várat magára… Nézzük a részleteket!

olvass tovább

10 szívszorítóan szeretni való film téli estékre

A hideg téli estéken sokszor még ahhoz sincsen kedvünk, hogy kimozduljunk a jó meleg otthonunkból, így remek lehetőség kínálkozik arra, hogy pár meghitt, vidám órát eltölthessünk a családunk vagy barátaink társaságában. Ha a bekuckózás mellé igazán lélekmelengető filmet szeretnénk, akkor érdemes a most következő listáról választani!

olvass tovább

A sötétítő függönyök használatának előnyei

  • 2022. december 07.

A sokféle textil, formatervezés és drapériaminta miatt a megfelelő függöny kiválasztása otthonába bonyolult és nehézkes lehet. A praktikus lakáskiegészítők növelik otthona eleganciáját, de még inkább azt a gyakorlati célt szolgálják, hogy megvédjék magánéletét. Különféle ablakvédők léteznek, de a függöny a legnépszerűbb és legjobb választás. A sötétítők pedig ideális egyrészt gyönyörűen néznek ki, védik magánéletét, és szinte teljesen meggátolja a fényt és a zajt.

olvass tovább

Hogyan legyél jó házigazda

Egy összejövetel az otthonodban nagyon jó program. Sok szeretett embert láthatsz egy helyen és persze ki is szolgálhatod az igényeiket. Azonban, ha nem vagy jó házigazda és nem figyelsz eléggé vendégeidre, ők nem éppen jó szájízzel fogják elhagyni az otthonod és a legközelebbi meghívásodra illedelmesen nemet fognak mondani. Ezt elkerülheted, olvasd el, hogyan is válhatsz jó házigazdává.

olvass tovább

'Running is my freedom, Art is my therapy, Fashion is my statement.' - interjú Horváth Lóczi Judit képzőművésszel / visual artist-tal

  • 2022. november 24.

Horváth Lóczi Judit alkotásai egyszerre sugároznak játékosságot és precíz rendezettséget. Eszköztára igen változatos. Otthonosan mozog az absztrakt festészet, de az assemblage világában is (mint például művészdobozok, művészkönyvek). A klasszikus anyagok mellett szeret új és extrém tárgyakat felfedezni, használni a munkáihoz. Mostanában a fény-árnyék játék és a színes reflexió foglalkoztatja. Munkáit élethelyzetek vagy személyes történetek inspirálják, melyeket absztrahál, és a legegyszerűbb geometrikus formákkal jelenít meg. Ezzel a módszerrel dolgozza fel élete eseményeit, így emlékezteti magát a boldog és nehezebb pillanatokra. Minden alkotás egy-egy naplóbejegyzés.

olvass tovább