Kulcsszó keresés /


Akár évekkel fiatalabb arcbőr

  • 2014. június 19.

Az idő kerekét sajnos szó szerint nem, de a fejlett orvos-esztétikai eljárásoknak köszönhetően a bőröregedés folyamatait igenis le tudjuk lassítani. Ma már számtalan bőrfiatalító kezelés létezik, ám nagyon fontos szem előtt tartani, hogy kizárólag a bőr mélyebb rétegeibe bevitt hatóanyagok képesek a tartós, hosszú távú hatás elérésére. Szeretne éveket letagadni korából? Akkor próbálja ki az arcfiatalítás legújabb módszerét, a 100%-ig természetes hatóanyagot tartalmazó Drakula terápiát, és fiatalítsa meg arcbőrét egy, a saját véréből előállított szérummal!

olvass tovább

Cukorbetegség és gyermekvállalás

  • 2014. június 17.

Miért javasolt a tervezett teherbeesés előtt a vércukorszintet ellenőriztetni? Szükséges-e terhesség alatt módosítani a kezelést? Hogyan ismerhető fel a terhességi diabétesz? Milyen kockázatokat rejt a fel nem ismert cukorbetegség?

olvass tovább

Iskolai szünetben szépülnek a fiatalok

  • 2014. május 27.

A nyári szünet már nem csak a felhőtlen szórakozásról és az isteni semmittevésről szól. A kellőképpen motivált gyerekek a bizonyítványosztás után átülnek a fogorvos székébe, hogy időben elkezdjék a fogtökéletesítő kezeléseket. Miért áldozzák fel a nyár legszebb perceit? Utánajártunk.

olvass tovább

Milyen ápolást igényel a zsíros bőr?

  • 2014. május 26.

Kamaszkorban a legjellemzőbb, de sokan felnőttként is küzdenek a fokozott faggyúműködés miatt csillogó, olajos hatású bőr okozta kellemetlen tünetekkel. Peterman Krisztina, a Dermatica kozmetikusa szerint mégis kevesen kérnek szakértő segítséget, az otthoni kezelés pedig gyakran csak tovább ront a problémás bőr állapotán.

olvass tovább

Füstös otthonok, beteg gyerekek

  • 2014. április 23.

A passzív dohányzás több káros hatása ismert, a Chest folyóiratban közölt vizsgálat a gyermekkori asztma kezelésében betöltött negatív szerepére hívja fel a figyelmet.

olvass tovább

Hasmenés és kezelése

  • 2014. április 21.

Ma egy szaftos témáról lesz szó, a szó szoros értelmében. A hasmenésről próbálunk írni, mert nagy a zavar ebben a témában is. Ez persze nem csoda, mert erről is mást tanítanak ma - még az egyetemen is - mint ezelőtt akár 20 évvel. Szerencsére legtöbbször minden kezelés, radikális diéta, tömény vagy hígított elixír felesleges. Ráadásul gyakori tünet, ezért is érdemes beszélni róla.

olvass tovább

Mi az a Bobath Terápia?

  • 2014. március 20.

A Bobath terápiát főleg neurológiai betegségek kezelésére használják, alkalmazzák. Alkalmazható csecsemőknél és idős korban is. A Bobath módszert alkalmazni lehet komoly neurológiai betegségeknél cerebral paresis vagy csak enyhe izomtónus eloszlási zavarokban is.

olvass tovább

D-vitamin-terápia

  • 2014. január 31.

A D-vitaminhiány megelőzésére és kezelésére jelentős különbségeknek az egyik alapvető oka, hogy eltérően ítélik meg a D-vitamin normális szintjét, illetve teljesen más matematikai modellt alkalmaznak a D-vitamin-kezelés D-vitamin-szintet emelő hatásának előrejelzésére.

olvass tovább