Kulcsszó keresés /


Elszakított boldogság

  • 2016. május 26.

A tökéletes boldogságra vágyom. Létezik ilyen? Valami rémlik a régmúltból. Olykor kezdem azt hinni, hogy az emlékeim hamisak, csak védekező reflexként megmásította azokat az elmém. Hogy ne tűnjön olyan zord helynek a világ.

olvass tovább

Érzelmeket kiégető kapcsolatok

A történeteknek mindig két oldala van. Van egy, ahogyan azok megélik, akik benne vannak, és van egy, amit külső szemlélőként élünk meg. Vannak jó sztorik és vannak szomorúak, de az érzelmek sokaságát visszatükrözni, soha nem lehet egyoldalúan.

olvass tovább

5 dolog, amit tudnod kell a megbocsátásról

Hidd el, senkinek sem könnyű letenni a lelkéről azt, ami bántja, amire talán nem kapott választ vagy magyarázatot. De képes vagy úgy is megbocsátani a másiknak, hogy a száját sosem hagyta el a sajnálom, akkor azzal nem leszel kevesebb, sőt, megerősíted magad. De mik azok az apró dolgok, amiket senki nem oszt meg a megbocsátásról? Amik segítenek, hogy feldolgozd a múltbeli sebeket?

olvass tovább

Whitney Houston - Az angyali hang örökké él

  • 2016. február 11.

2012. február 11-én döbbenten és mély fájdalommal fogadta a hírt a világ, miszerint Whitney Houston tragikus körülmények között elhunyt. Bátran kijelenthetjük, hogy Whitney minden idők egyik legnagyobb énekesnője. Pályafutása alatt összesen 415 díjat, illetve kitüntetést vehetett át. Albumaiból több mint 180 millió fogyott világszerte. Emlékezzünk együtt a legendára! Hallgassátok meg magazinunk top tízes Whitney Houston válogatását!

olvass tovább

Elengedni

Elengedni fájó, és érzékeny odafigyelést igényló életfeladat. Tudjuk ezt jól csinálni? Tanulható-e az elengedés? Felkészíthető-e előre lélek a másik elengedésére? Minden veszteség első reakcióját a bennünk élő gyermek teszi meg. Sírunk, toporzékolunk, szorítjuk, öleljük magunkhoz a semmit, darabokra hullunk és kizárjuk a valóságot.

olvass tovább

A Mackóember

  • 2015. október 03.

Erdő mélyén, a porhanyós földben ott hever a nagy mancs nyoma. Tekintélyes mancsnyom. Körvonalai határozottan húzódnak a világ azon szegletén, ahol kitépte a szívemből a könnyfacsaró giccses, ugyanakkor klasszikusan lírai szerelmet a Mackóember mancsa. Ő volt, akinek ölelő karja egyszerre volt baráti és szerelmi, nyugtató és zaklató, amolyan földöntúlian jó.

olvass tovább

A nyugati fal átka

  • 2015. szeptember 23.

Csak álmodtam, s miközben álmodtam, a valóság szintjén tudtam, már soha nem jön el. Nem fog kopogtatni az ajtón, nem fog magához szorítani, már nem én leszek számára az egyetlen, nem leszek többé sem mesehős, sem becézett állatka, megszűnök az emlékeiben, és arcul üt. Nem úgy igazán. Csak képletesen.

olvass tovább

Hogyan lehet leküzdeni az őszi depressziót?

  • 2015. szeptember 17.

Ahhoz, hogy az ősz beköszöntével megszabaduljunk a depressziótól, két dologra van szükségünk: fényre és endorfinra. Ezek ugyanis olyan fehérje jellegű, hormon tartalmú anyagok, melyek egyrészt a fájdalom csillapításáért, másrészt pedig az örömérzet kialakulásáért felelősek.

olvass tovább