Kulcsszó keresés /


Mítoszok a tejről: Valóban cukorbetegséget okoz?

Sokan hisznek a tévhiteknek és rossz megítélésnek, amitől a fogyasztók elfordulnak a tej fogyasztásától. Egyre többen szenvednek érzékenységtől is, így a feldolgozó ipar még inkább felkészültebb erre az esetre. Azonban vannak mítoszok is, amitől egyenesen kerülik a finom italt. Valóban tele van kalciummal és minden nap ajánlott a fogyasztása?

olvass tovább

Édesítés természetesen

  • 2016. február 25.

A természetes édesítőszerek a mindennapi táplálékainkban is megtalálható, a természetben is előforduló anyagok. Némelyik nagyobb energiával bír, de vannak olyanok is, melyek rendkívül alacsony glikémiás indexüknek és kis szénhidrát tartalmuknak köszönhetően a legenergiaszegényebb étrendben is jól alkalmazhatók, illetve cukorbetegség esetén is bátran fogyaszthatóak. Egyre szélesebb a kör, melyet ismerünk és biztonsággal alkalmazhatunk. Igyekeztünk őket összegyűjteni nektek.

olvass tovább

Gyümölcsök fogyókúra idején

  • 2016. február 05.

A gyümölcsök szépek, finomak, vitaminokban, ásványi anyagokban, vízben bővelkednek. Mi pedig, amikor fogyni szeretnénk, mégis nehezen tudjuk eldönteni, hogy most ehetjük vagy sem? A kérdés azért érdekes, mert a gyümölcs egészséges, ugyanakkor magas cukortartalommal bír általában. A gyümölcsök a túlnemesítés miatt tízszer több cukrot tartalmaznak, mint nagyanyáink idejében.

olvass tovább

Szaloncukor, a magyar édesség

  • 2015. december 26.

A szaloncukor jellegzetes, magyar, karácsonyi édesség. Ma már többféle ízben és csomagolásban beszerezhetőek. A marcipános ízűtől kezdve egészen a narancsosig, a fényes papíroson át a textilcsomagolásig számtalan aromával és színnel találkozhatunk. De miért is szaloncukor lett ennek a finomságnak a neve?

olvass tovább

Mesés karácsonyi hangulat az otthonunkban

  • 2015. november 21.

Megérkeztek a KIKA áruházakba az idei karácsonyi kollekciók, melyek a vanília, cukor, fahéj és gránátalma elnevezést kapták, magukba foglalva mindazt az ünnepélyességet, izgalmat, fűszerességet és teljességet, amely a KIKA minden termékét jellemzi.

olvass tovább

Éljen az egészséges ételhordozás!

Gyakran rohanunk, és csak délután eszmélünk fel arra, hogy nem ebédeltünk semmit. Holott az ebéd majdnem olyan fontos, mint a reggeli, és ha átugorjuk, akkor roncsoljuk anyagcserénket, kárt teszünk vércukorszintünkben, és alaposan odateszünk a hormonoknak is. Fontos, hogy délben, vagy a kora délutáni órákban egészségesen táplálkozzunk, és ezzel többek között a hangulatváltozásokat is megelőzzük. Ha szeretnél pénztárcabarát megoldásokat, akkor gondolkodj előre, és készítsd el előző nap a másnapi üzemanyagodat! És persze szerezz be egy jó ételhordót!

olvass tovább

A túlzott cukorfogyasztás öregít

  • 2015. június 10.

A dohányzás, a stressz, de akár napi két pohár cukrozott üdítő is jelentősen megnövelheti a bőr korai öregedését okozó, és az egész szervezetet károsító szabadgyökök mennyiségét.

olvass tovább

10 élelmiszer a gyors fogyásért

  • 2015. május 14.

A súlycsökkentés akadálya gyakran az, hogy az ember leküzdhetetlen sóvárgást érez a magas kalóriatartalmú, alacsony tápértékű élelmiszerek után. A szénhidrát utáni függőség nem vicc, létezik, és nemcsak az elhízás rémével fenyeget, hanem cukor-, szív- és érrendszeri betegségek kockázatával is. Szerencsére vannak olyan ételek, amelyek csökkentik az éhségérzetet, segítenek fenntartani az egészséges vércukor- és koleszterinszintet, és még finomak is!

olvass tovább

Az édes élet alternatívája: a méz

  • 2015. május 08.

A méz természetes, gyermekbarát édesítőszer, ami megfelelő alternatívája lehet a fehér cukornak. Táplálékként vagy gyógytermékként való fogyasztása és felhasználása egyidősnek mondható az emberiség történelmével. Sajnos a múlt században a méhgyógyászati termékek alkalmazása a szintetikus gyógyszerek forradalmának következményeként méltánytalanul háttérbe szorult, az édesítés terén pedig a finomított fehér cukor vette át a vezető szerepet, de újabban ismét  kezdjük felismerni és alkalmazni a méz nyújtotta előnyöket.

olvass tovább