Kulcsszó keresés /


A szülés utáni hajhullás betegséget is jelezhet!

  • 2015. május 10.

Várandósság alatt a nők a korábbinál jóval dúsabb hajkoronára is szert tehetnek, a szülés utáni hetekben-hónapokban kezdődő hajhullással azonban ez az időszak rendszerint véget is ér. Meddig tekinthető normálisnak és mikor gyanakodjunk, hogy az intenzív hajhullás nem csak a hormonális változások következménye?

olvass tovább

Hogyan változtatta meg a 21. század a kapcsolatokat?

  • 2015. április 23.

A technikai fejlődés drasztikusan megváltoztatta a mindennapi életet. A komoly változások az élet minden területén észlelhetőek, mi most az ismerkedési, párkapcsolati faktort járjuk körbe. Érzelmi kapcsolatot létesíteni és fenntartani pontosan annyira könnyíti meg a 21. század, mint amennyire ellehetetleníti. Lássuk, mik azok a tényezők, amik miatt a trubadúr líra lovagi ideáljainak idejéből megszületett a villámrandik korszaka.

olvass tovább

Gyógyító ételek

  • 2014. december 13.

Ugye te is szívesebben vállalsz apróbb életmódbeli változásokat, minthogy órákat tölts az orvosi rendelő várótermében?

olvass tovább

Kamaszkorunk legszebb mosolya

  • 2014. november 01.

Ritkán tudatosul bennünk a tény, de ettől függetlenül igaz: a kamaszkor az élet legnehezebb időszakai közé tartozik! A fiatalok néhány rövid év leforgása alatt kijárják az iskolát, pályát választanak, átélik az érzelmek széles, néha szélsőséges skáláját, megtanulnak önállóan működni a világban. Az időszakhoz kapcsolódó testi változásokról rengeteget foglalkozunk, de kevesebb szó esik a fogászati szempontból is érdekes testi, lelki és életmódbeli problémákról. A megelőzés és néhány egyszerű tanács betartásával segíthetünk a fiataloknak, hogy ép fogakkal megússzák a tinédzser éveiket.

olvass tovább

Napi Üzenet - október 26.

  • 2014. október 26.

A mai napon tárd ki magad az új lehetőségnek, járj figyelmesen. Ma művelődj, keress új lehetőségeket a tanulásra. Napi megerősítés: nyitott vagyok az újra a változásokra, tudom, hogy ez visz az új csodákhoz.

olvass tovább

Ismerd fel időben a terhességi cukorbetegséget!

  • 2014. október 06.

Az adott, aktuális várandósság időszakában legelső alkalommal észlelt kóros szénhidrát anyagcserezavart nevezzük gesztációs, vagy terhességi diabétesznek. Kialakulását az örökletes hajlam, fizikai állapot és az életmód mellett a terhesség alatt bekövetkező hormonális változások is elősegítik. Kezelésével kapcsolatban dr. Turi Zsuzsanna szülész-nőgyógyász, a Nőgyógyászati Központ problémás terhességek gondozására specializálódott orvosa nyilatkozott.

olvass tovább

Napi Üzenet - szeptember 29.

  • 2014. szeptember 29.

A mai napon nyisd meg magad minden téren, hogy új képességeket szerezz. Ma információszerzés, tanulás, művelődés. Napi megerősítés: nyitott vagyok és befogadó az újra, a tudásra, a változások mindig jót hoznak számomra.

olvass tovább

Szépségkirálynő sorozatszerepben

  • 2014. augusztus 02.

Kárpáti Rebeka életének egy hihetetlenül izgalmas időszakát éli, hiszen a nyáron rendkívüli változások történnek nála. Rebeka beavat minket különleges szépségének titkába, valamint mesél nekünk kedvenc szépészeti eljárásáról, sőt, azt is megtudhatjuk tőle, hogy milyen izgalmas változások várnak rá a nyáron!

olvass tovább

Tények az izületkopásról

  • 2014. július 07.

Az ízületkopás az egyik leggyakoribb betegségnek számít ma Magyarországon. Ezt általában sérülések, gyulladások, veleszületett kóros elváltozások okozzák. A súlyos kopások mozgáskorlátozottságot, fájdalmat, ízületi folyadékgyülemet okoznak a betegnek – ezek esetén pedig sajnos szükségessé válik a protézis beültetése. A leggyorsabb, leghatékonyabb műtéti módszert egy magyar orvos fejlesztette ki.

olvass tovább

Napi Üzenet - 2014. június 11.

  • 2014. június 11.

A mai napon fogadd el a változásokat békével és szilárdan, maradj stabil. A napodat ma szenteld a mozgásnak, edzésnek, szabadban tevékenykedésnek. Napi megerősítés: a változások is értem vannak, még ha nem is látom miért, tudom, hogy csak jót hoznak az életembe.

olvass tovább