Kulcsszó keresés /


Mi kell a nőnek?

  • 2017. március 08.

A Mi kell a nőnek című filmben Mel Gibson kutatta a női lélek rejtelmeit, hogy mire is vágyunk mi, a gyengébbik nem képviselő. A lista nem bonyolult, az alábbiakra áhítozunk, és meg is érdemeljük!

olvass tovább

Ha visszanéz a múlt

Ha visszanéz a múlt, fogadod a tekintetét? Engeded, hogy megmutassa mit nem vettél észre akkor, vagy most is elszalasztod? Hányszor még? Minden időben kopogtat be hozzánk, de mégis vannak olyan vágyak, amik próbák elé állítanak mielőtt beteljesülhetnének. Ezek nem mézes madzagok, csupán önmegerősítő gyakorlatok, azt kérdezik - készen állsz végre? Igazán akarod? Valóban? Akkor mutasd meg, ahogy átléped a határaidat érte.

olvass tovább

Létezik igazi!

Akárhányszor neves filozófusok, nagy írók gondolatait olvasom arról, hogy az a bizonyos igazi, egyetlen, nagy Ő nem létezik, már tovább is lapozok. A magam részéről (nem kell velem egyetérteni) ezt a gondolatot teljesen megalapozatlannak találom.

olvass tovább

A vágyaim is én vagyok

Korábban többször találtam szemben magam a saját negatív gondolataimmal. Azzal, hogy nem tudok mit kezdeni a fejemben futó képkockákkal és azzal, hogy nem megfelelő energiák pörögnek bennem. Akkor még nem értettem pontosan mit jelent irányítottabban élni.

olvass tovább

Téged akarlak

Ha jól körülnézünk, a világban meglátjuk, hogy megannyi eltitkolt kapcsolat és érzelem van elrejtve a szemek elől. Pontosabban nincs is annyira elrejtve, ha valóban kinyitjuk a lelki szemeinket és igazán a dolgok mélyére tekintünk. Az élet nagy igazságaihoz tartozik, hogy a lényegi dolgokat nehezebb meglátni, mint gondolnánk.

olvass tovább

Kellesz nekem, eléggé

Különös módon mindig akkor tudunk a leginkább görcsmentesen együtt lenni valakivel, amikor azt gondoljuk, nincs tétje a dolognak. Aztán az ember előbb-utóbb azon kapja magát, hogy elkezd matekozni. Vajon felhívhatom? Vajon kíván engem? Egyáltalán milyen viszonyban is állunk? Itt kezdődnek a problémák.

olvass tovább

Férfiszempont: Túlfűtött vágyak

Furcsán és hirtelen tudnak az emberben megváltozni a dolgok, ha valakivel hirtelen sok időt tölt együtt, néha még saját magát is meglepve. Összességében sosem hittem az igazi, hosszútávon működő fiú-lány barátságban, amelyben nincs se komolyabb érzelem, se bármilyen testi kapcsolat.

olvass tovább

Álmodni kell! Hogy legyen mit megvalósítani.

Minden kislány és kisfiú álmokkal teli batyuval sétál bele a felnőttek világába. Az elképzelések változnak, formálódnak, az évek elteltével egyre inkább kezdenek a realitáshoz közelíteni. És gyakran végül nem marad más, mint sok felnőtt nő és férfi, akik már csak halványan emlékeznek az álmaikra, és a vágyakkal telipakolt batyut lerakják a saját világuk eldugott kis szegletébe.

olvass tovább

A nyugati fal átka

  • 2015. szeptember 23.

Csak álmodtam, s miközben álmodtam, a valóság szintjén tudtam, már soha nem jön el. Nem fog kopogtatni az ajtón, nem fog magához szorítani, már nem én leszek számára az egyetlen, nem leszek többé sem mesehős, sem becézett állatka, megszűnök az emlékeiben, és arcul üt. Nem úgy igazán. Csak képletesen.

olvass tovább

A jóga varázsa, India kincsei

  • 2015. június 24.

Mi is a jóga igazi varázsa? Hogyan ejti rabul a gyakorlót, válik életmóddá, életszemléletté? Azt tapasztalom, hogy a testkultúra a szellemi értékekkel integrálva, óriási hiányt pótol mind egyéni, mind közösségi szinten: a belső tudatosság növelésével (egyéni és társadalmi szinten is) a testünkben és lelkünkben tobzódó féktelen energiák, vágyak, görcsök, félelmek legnagyobb megszelídítője, filozófiája pedig kultúránk nemesítőjévé, értékrendszerünk fejlesztőjévé válhat. A sok évezredes tapasztalati tudomány a belső harmónia, a lelki béke szubjektív élményét hozza el zaklatott világunknak, méghozzá egyszerűen megtanulható gyakorlatokkal.

olvass tovább