Kulcsszó keresés /


A jóga varázsa, India kincsei

  • 2015. június 24.

Mi is a jóga igazi varázsa? Hogyan ejti rabul a gyakorlót, válik életmóddá, életszemléletté? Azt tapasztalom, hogy a testkultúra a szellemi értékekkel integrálva, óriási hiányt pótol mind egyéni, mind közösségi szinten: a belső tudatosság növelésével (egyéni és társadalmi szinten is) a testünkben és lelkünkben tobzódó féktelen energiák, vágyak, görcsök, félelmek legnagyobb megszelídítője, filozófiája pedig kultúránk nemesítőjévé, értékrendszerünk fejlesztőjévé válhat. A sok évezredes tapasztalati tudomány a belső harmónia, a lelki béke szubjektív élményét hozza el zaklatott világunknak, méghozzá egyszerűen megtanulható gyakorlatokkal.

olvass tovább

8 hozzávaló, amit ki kell próbálnod!

  • 2015. március 30.

A régi főzőműsorokban még vágyakozva néztük a hozzávalókat, és arra gondoltunk, mi sohasem főzhetünk itthon olyan egzotikus ételeket, mint a híres külföldi sztárszakácsok. Szerencsére ez mára megváltozott, a legtöbb keleti fűszert akár már a sarki boltban is elérhetjük, a főzés egyfajta divat lett, nekünk pedig érdemes lenne olyan dolgokat is a hétköznapok részévé tenni, amiről eddig azt sem tudtuk, hogy ehető!

olvass tovább

Ámulat

  • 2014. szeptember 24.

Hová utaznál el legszívesebben? Melyik gyönyörű hely él álmaidban utazásod vágyaként? Hoztunk nektek mesébe illő helyeket, amik lehetnének egy Disney rajzfilm díszletei is akár.

olvass tovább

Az új Fan Di Fendi illatvariáció

  • 2013. március 03.

Ahogy a híres Baguette táskákat új és új változatban készítik el, a Fan di FENDI illatok is különböző hangulatokhoz és vágyakhoz illeszkednek. Az Eau de Parfum, az Eau de Toilette és az Eau de Parfum Extreme után most a Fan di FENDI Eau Fraiche változata diktál egy vakítóan sugárzó és boldog tempót.

olvass tovább

A VOLT Fesztivál kihagyhatatlan programjai

  • 2012. június 25.

Ha nemrég még a szobában dideregve vágyakoztál egy, a borfaluban elfogyasztott házmester után, és a telefonod háttérképe hónapok óta a soproni Tűztorony, akkor van egy jó hírünk. Már csak egyet kell aludni a 20., jubileum VOLT Fesztiválig!

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - XIII. / Szerda

  • 2012. március 14.

Ha az ember sokat foglalkozik magával hajlamos szinte beleőrülni a részletekbe és egy idő után biztosan nem látja át az eseményeket. Egy ilyen alkalommal történt, hogy a teljes kétségbeesés határán az egyik buddhista tanítóhoz fordultam tanácsért. A Mit tegyek?-re a létező legegyszerűbb válasszal szolgált. Az a lényeg, hogy boldog legyél. – mondta. Ezt az egy dolgot tartsd szem előtt és minden rendben lesz. A mai napig meglep, hogy míg mindannyian egész életünkben a boldogság után vágyakozunk, épp csak arról feledkezünk meg, hogy olyan döntéseket hozzunk, amelyek boldogsággal ajándékozzák meg az életünket.

olvass tovább

FREYWILLE - A tavasz sokszínű arca

  • 2012. március 10.

Idén a vártnál korábban tavaszodott: már február végén előbújtak a hóvirágok, és elkezdtek rügyezni a fák. A természet megújulásával egy időben minden ember lelke vágyakozik a megújulásra, a megtisztulásra.

olvass tovább

Jazz-szilveszter, avagy 2012, és a Budapest Jazz Club

  • 2011. december 30.

Jó zenével, jó helyen, harmóniában, és természetesen várakozva, vágyakozva, tele reménnyel. Búcsú a régitől, köszöntve az újat, miközben szól a muzsika, és minden tökéletes, hiszen a szív és a lélek sohasem téved, amikor pedig zenélünk, főleg ilyen nevezetes napon, azt vetíti előre, hogy a jövő évünk is lehet szép, lehet kedves, és lehet szeretnivaló.

olvass tovább