Kulcsszó keresés /


A szerelem tudja, kit választ

Vannak helyzetek, amelyek oly módon ébresztenek, mint semmi más. Emberi kapcsolataink, párkapcsolatunk a legmagasabb szintű ösztönzés személyiségünk csiszolására. Ilyen a vágyakozás is, ami nem teljesedett be. Nem is ez volt a feladata. Tanulunk. Egymáson, miközben nincs is másik, mert mindig magadat keresed benne. Mint, mikor a legjobb tanárért kutatsz, akivel nyelvtudásodat folyékonyra fejlesztheted. S láss csodát, jön.

olvass tovább

Párbeszéd az elméddel – a visszahúzó hang, csak játszik veled

A legtöbb ember nem veszi észre, hogy a mindennapi életünk során, tudat alatt értelmezzük a felmerülő helyzeteket. Az elménkben fel-fel bukkanó belső hang alakítja a felfogásunkat arról, amit tapasztalunk. Ezek a belső beszélgetéseink lehetnek negatívak, irreálisak és önmegsemmisítőek is. Olyan dolgokat mondunk, mint "Biztosan el fogom hibázni", vagy "nem voltam elég jó”. „Reménytelen vagyok. Haszontalan vagyok”. Ezekkel a mondatokkal máris befolyásoljuk az életünk alakulását.

olvass tovább

Morális zsákutcák, avagy a helyes és a vágyott cselekedetek dilemmái

Az életben az ember sokszor csöppen bele olyan helyzetekbe, amikor az életét mozgató és megalapozó elvek szerint kellene meghoznia egy döntést, amennyiben azok az elvek tisztán definiáltak, és személyiségéhez illeszthetők. Mit tegyünk azonban, ha vágyaink más kimenetelt hordoznak magukban, mint a jól bevált és magunknak szilárdan felépített erkölcsi szabályaink?

olvass tovább

Néha jobb a dolgokat szó nélkül hagyni

  • 2021. november 07.

Az igazság az, hogy vannak idők, amikor jobb, ha csendben maradunk, hogy elkerüljük a felesleges konfliktusokat. Vannak olyan helyzetek, amikor jobb hallgatni. Sokszor a beszélgetéstől való tartózkodás lehetővé teszi, hogy jobban megértsük azokat, akik beszélnek. Ez azért van, mert megfigyelhetjük gesztusaikat és azt, hogyan fejezik ki magukat. Gyakran előnyös a csendes tartózkodás, és különösen ezekben a helyzetben a legjobb, ha a nyelvedet féken tartod.

olvass tovább

7 jel, hogy nem állsz készen egy kapcsolatra

  • 2021. október 26.

Hiába gondoljuk sokszor úgy, hogy már nyitottak lennénk arra, hogy valaki komolyabban az életünk részévé váljon, vannak olyan helyzetek, amikor jobb nem erőltetni a randizást. És hogy miből tudhatod, hogy még nem ártana rápihenned arra, hogy fejest ugorj egy kapcsolatba? Ha a felsorolt jelek közül többet is tapasztalsz magadon, akkor lehet, hogy nem ártana pihentetned a dolgot.

olvass tovább

Amit az életben fontos megjegyezni: Csak magadra számíthatsz

  • 2021. szeptember 24.

Kevés annál frusztrálóbb érzés van a világon, mint amikor szükségünk lenne valakire, de senki sincs mellettünk. Keresztülmenni nehéz helyzeteken teljesen egyedül nagyon nehéz és lélekőrlő. Ugyanakkor sajnos szembe kell néznünk azzal az igazsággal, hogy ebben az életben csak magunkra számíthatunk.

olvass tovább

Jó pap holtig tanul - Magabiztosan a volán mögött

  • 2021. szeptember 20.

Hiába van már sok-sok év tapasztalatunk a vezetésben, mindig adódhatnak olyan helyzetek, amelyek nagyon ritkán, nagyon extrém körülmények között következnek be, így ezekre nagyon nehéz felkészülni. Azonban nem lehetetlen! A drivingcamp vezetéstechnikai centrumban mindenki tökélyre fejlesztheti vezetési képességeit.

olvass tovább