Kulcsszó keresés /


Oscar-díjat nyert a Saul fia – Összegzés a 88. Oscar-díjátadóról

Több okból kifolyólag is különösen vártuk az idei Oscar gálát. Az első, legnyomósabb okot természetesen a Saul fia jelöltsége szolgáltatta, második okként következhetett imádott Leonardo DiCaprionk újabb jelölése és az eddigieknél még nagyobb esélye az est fődíjáért, illetve a verseny a végsőkig éles maradhatott a Legjobb film aranyszoborért, ami önmagában megérte a ma hajnali virrasztást!

olvass tovább

Íme, az Oscar-jelöltek listája!

  • 2016. január 14.

Tűkön ülve vártuk, hogy jelölik-e a Saul fiát a legjobb idegennyelvű film kategóriában, persze a többi kategória esélyeseire is feszült izgalommal tippeltünk. Most végre itt van a hivatalos lista!

olvass tovább

Tudtad-e? – A 2016-os Oscar-díj esélyesei

  • 2015. december 30.

2016 február 28-án megrendezésre kerül a 88. Oscar-gála. Egyelőre még a jelöltek listáját sem hozták nyilvánosságra, ezzel még két hetet, egész pontosan január 14-ig kell várnunk, abban viszont már most biztosak lehetünk, hogy az idei esélyes filmek, az előző évek kínálatához hasonlítva, az egyik legszélesebb és –színesebb skálán mozognak.

olvass tovább

2015 legtöbb zsepit felemésztő szakításai

  • 2015. december 22.

Néha tényleg elhiszem, hogy a szerelem mindennél erősebb lehet, sőt arra is van esély, hogy mindenki megtalálja a neki szánt partnerét, akivel boldogan élhet élete végéig. Aztán a 21. század közbeszól és rájövök, hogy a szerelmespárok olyan gyorsan jönnek-mennek, mint ahogy én futok a kalauzok elől a villamoson.

olvass tovább

Magyar alkalmazás oldhatja meg a filmrajongók legnagyobb problémáját

  • 2015. december 15.

A Kiflee nevű filmajánló applikáció a hasonló ízlésű felhasználókat köti össze egymással. A legtöbb filmes alkalmazással ellentétben a Kiflee megmutatja, hogy mennyire egyezik az ízlésünk a többi felhasználóéval, így növelve annak esélyét, hogy olyan film kerül elénk, ami valóban tetszeni fog. Az appot egy három fős magyar filmrajongó csapat fejleszti.

olvass tovább

Odafigyelés

  • 2015. október 09.

Sokan félnek attól, hogy ha edzeni mennek és erősítő edzést végeznek, akkor hatalmas nagyra fognak nőni. Ha ez igaz lenne, akkor már régen minden pasi úgy nézne ki, mint Arnold fénykorában. A helyzet azonban az, hogy még nekünk férfiaknak sem megy ez olyan egyszerűen, pedig nekünk jobbak az esélyeink, tekintve, hogy megvan a növekedéshez szükséges tesztoszteron szint a testünkben.

olvass tovább

Őszi különkiadás

  • 2015. október 08.

Több fővárosi helyszínen, a kortárs irodalom legjavából válogatva jelentkezik a Margó Irodalmi Fesztivál „őszi különkiadása” október 8-10. között. A 25 éve elhunyt Ottlik Gézára emlékezeik – mások mellett - Parti Nagy Lajos, Garaczi László és Cserna-Szabó András, jön a Nobel-díjra is esélyes román író, Mircea Cărtărescu illetve a norvég Hilde Østby és rendhagyó irodalmi szerzői estekkel jelentkezik Darvasi László, Térey János és Závada Péter is.

olvass tovább

A bárányok nem hallgatnak

  • 2015. október 06.

Megkezdődött a bárányhimlő szezon. Kicsik és nagyok, akik még nem estek át (tehát fogékonyak) ezen a pöttyös kórságon, most nagy esélyük van rá. Sok tévhit van jelen erről a betegségről. Ezeket szeretnénk tisztázni a következőkben.

olvass tovább

Király Viktor tarolt az amerikai Voice-ban!

  • 2015. szeptember 30.

Király Viktor hangjáért odavagyunk, és az egykori Megasztár győztes úgy néz ki, hogy a tengerentúlt is meghódítja! Viktornak helyi idő szerint tegnap este volt alkalma az amerikai Voice színpadára állni, ahol Gwen Stefani, Adam Levine, Pharrell Williams és Blake Shelton előtt csillogtathatta meg tehetségét. A továbbjutás nem is volt kérdés, négy igent zsebelt be, és a Maroon 5 frontembere lett a mentora, aki szerint a végső győzelemre is esélyes lehet!

olvass tovább

Baktériumfogók az otthonodban

  • 2015. május 29.

Melyek azok a tárgyak, amik a leginkább vonzzák a baktériumokat az otthonodban? Most elsőre biztosan a fürdőszoba képe ugrott be, pedig meg fogsz lepődni az alábbi cikket olvasva, és esélyes, hogy azonnal nekiugrasz a tavaszi nagytakarításnak.

olvass tovább