Kulcsszó keresés /


Új illat: Trussardi Blue Land

  • 2015. május 21.

A hovatartozás és a kötelékek megtestesítőjeként a MY LAND elvitt minket egy útra a tiszta érzelmek felé, a tudomány és a költészet találkozásához. A kék a naplemente, a fény és az energia színe. Egy izgalmas szín, mely a szabadságot testesíti meg. A Trussardi BLUE LAND egy friss, mégis érzéki verziója a MY LAND illatnak.

olvass tovább

Egyértelmű volt, hogy nem illünk egymáshoz

Érdekelnek a küönböző spirituális irányzatok, a tudományosak (már amennyiben ezeket tudományosnak lehet nevezni) és a nem annyira tudományosak. Leginkább az asztrológia tartja fogva az érdeklődésemet, na meg azok a rendkívül egyszerű igazságok, amelyeket még nagy általánosságban is megállapíthatunk a horoszkóp egyes elemein keresztül.

olvass tovább

Isten éltesse dr. Czeizel Endre!

  • 2015. április 09.

Április 13-án a New York Művész Páholy ismét egy születésnapi köszöntéssel készül, egy nagyszabású, tudományos-művészeti programmal, mely során hazánk egyik legismertebb, legsokoldalúbb gondolkodóját, a művészetek elkötelezett hívét, az orvos-genetikus dr. Czeizel Endrét köszöntik nyolcvanadik születésnapján barátok, családtagok, tisztelők, munkatársak a Világ Legszebb Kávéházában!

olvass tovább

Életbölcsességek Stephen Hawkingtól

  • 2015. március 18.

Stephen Hawking több mint egy elméleti fizikus, egy róla szóló Oscar- díjas filmmel. Nem csak ahhoz járult hozzá, hogy a tudomány világáról, hanem ahhoz is, hogy az életről magáról is többet tanuljunk. Karrierje során Hawking segített nekünk jobban megérteni a világot, és ezzel egy időben saját magunkat is. Itt van néhány általa megosztott gondolat, amelyek mély benyomást tettek rám. Talán ti is elmondhatjátok majd ugyanezt.

olvass tovább

Igazi csodatápszer - az anyatej

  • 2015. március 10.

Az alábbiakban 11 tudományosan is megalapozott érvet sorolunk fel, hogy ha rendelkezel kellő mennyiségű anyatejjel, miért nem szabad azt a gyermekedtől megvonni, miben fejleszti gyermekedet, és miért is használd ki a természet adta előnyeit az utolsó cseppig is.

olvass tovább

Céklából süteményt? Miért is ne!

  • 2015. március 07.

Ez az a zöldség, amelyet szerintünk nem vesznek elég komolyan. Sokan megeszik a hagyományos változatát savanyúságként, de aztán itt megáll a tudomány. Nem így két kedvenc mintaanyukánknál!

olvass tovább

A mindenség elmélete

Stephen Hawking nevét az egész világ ismeri, még azok is, akik egyébként a fizikára nem tekintenek másként, mint egy megfejthetetlen, felfoghatatlan tudományra, amit az átlagember agya képtelen befogadni. Kár lenne tagadni, én is közéjük tartozom. Mégis olthatatlan kíváncsisággal vártam a professzor életéről szóló filmet, mely - ugyan még csak februárt írunk - kétségkívül az év egyik legmeghatározóbb filmes élménye marad számomra.

olvass tovább

A csábítás művészete

  • 2015. január 27.

A csábítás témakörével foglalkozik a New York Művész Páholy következő estje. Február 9-én 19 órától kiderül, vajon mi alapján választunk párt. Valóban izgalmas, ami elérhetetlen? Mitől vonzó egy nő, és mit keresünk egy férfiban? Dienes Angéla Csábításra születtünk című, a Libri Kiadónál megjelent vadonatúj kötete kapcsán, a szerelmesek ünnepe előtt néhány nappal a tudomány, az irodalom, a pszichológia és a művészet szemszögéből vizsgáljuk a csábítást és önmagunkat a Világ Legszebb Kávéházában.

olvass tovább