Kulcsszó keresés /


Új darabbal debütál a Centrál!

  • 2015. augusztus 18.

Akárcsak a nagysikerű Függöny fel!-ben, a Ma este megbukunk előadásban is egy amatőr színtársulat kísérel meg bemutatni egy darabot – ezúttal egy klasszikus angol krimit – ám az este katasztrófába torkollik. Murphy törvényeit követve: ami elromolhat, az el is romlik, ami összeomolhat, az össze is omlik. Az eredmény egy semmihez sem hasonlítható, tornádó erősségű vígjáték. A Ma este megbukunk London legsikeresebb komédiája, a Centrál Színház előadását pedig egyedülálló módon az eredeti stáb állítja színre.

olvass tovább

Isten éltesse Presser Gábort!

  • 2015. május 27.

Kossuth-díjas és Erkel Ferenc-díjas előadóművész, zongorista, zeneszerző. A Locomotiv GT együttes tagja, a Vígszínház zenei vezetője, akinek számtalan slágert köszönhet a magyar könnyűzene is. Presser Gábor, alias „Pici” bácsi, ma ünnepli 67. születésnapját.

olvass tovább

Jó emberek a Centrálban

A Centrál Színház kivételes színészgárdája és repertoárja áll hozzám a legközelebb a budapesti színházak közül, és ezt a legutóbb látott Jó emberek című darab csak tovább erősítette. Az előadás egyszerre szórakoztató, ugyanakkor mélyen elgondolkodtató. Nevetünk az elhangzó poénokon, közben pedig belül szégyelljük is magunkat, amiért mosolygunk azon, amin igazából sírni kéne.

olvass tovább

Drónos tánccal debütál az Én, Leonardo

  • 2015. március 23.

Drónokat röptet a modern Leonardo da Vinci az ExperiDance legújabb táncjátékában. A darab a reneszánsz zseni, polihisztor, a kor hírességének igazi arcát kívánja bemutatni, párhuzamot vonva a reneszánsz és a ma értékei között. A produkciót először egy hónap múlva, április 17-én, 19.00 órától láthatja a közönség, az érdeklődés viszont már most számottevő: a premier előadásra megtelt a RaM Colosseum színházterme.

olvass tovább

Műfajok finom keveredése az idei Pilvakeren

  • 2015. március 16.

Magával ragadó, elgondolkodtató show és különböző műfajokból érkező előadók az idei Red Bull Pilvakeren. A nem mindennapi produkció március 15-én dupla előadással, dupla teltházzal került megrendezésre az Erkel Színházban.

olvass tovább

Made in Pécs

  • 2015. február 25.

Március 9-én a születésnapját ünneplő New York Művész Páholyt ismét izgalmas, szakmájukban meghatározó, a kulturális élet különböző területein alkotó művészek töltik meg, akik egy különleges szállal kapcsolódnak egymáshoz: mindannyiunk életében meghatározó város Pécs. A két éves születésnapot ünneplő esten középpontban az ország egyik kulturális csomópontja, fővárosa: Pécs - a zene, az irodalom, a képzőművészet, a színház képviselőivel - a Világ Legszebb Kávéházában!

olvass tovább

A jó hír érdektelen

  • 2015. január 24.

Egy színikritikus előadásán jártam nemrég. Sok érdekesség hangzott el az esten színházról, közönségről, írásról, szakmáról és tartalomról.

olvass tovább

Napi Üzenet - 2015. január 13.

  • 2015. január 13.

A mai napon legyen bizalmad az életben, újítsd meg és haladj tovább. Ma művészeti programok, színház, társaság. Napi megerősítés: mindig bizakodóan tekintek minden változásra.

olvass tovább