Kulcsszó keresés /


A világ 25 legjobb múzeuma

  • 2015. szeptember 25.

A TripAdvisor nemrég jelentette meg a listát, amely a világ 25 legjobb, legérdekesebb múzeumát tartalmazza. A felsorolást a turisták, az utazók véleménye alapján formálták a szerkesztők, a végeredmény szerint pedig az Amerikai Egyesült Államokba, Olaszországba és Spanyolországba mindenképpen érdemes ellátogatni azoknak, akiket érdekel az ilyenfajta kultúra. De nézzük csak meg egy picit részletesebben azt a listát!

olvass tovább

Pablo Picasso, a 160 centis óriás

  • 2015. április 27.

Pablo Picasso (1881-1973) Spanyolország délnyugati csücskében, Andalúziában látja meg a napvilágot. Apja tanár, ügyesen fest. A legenda szerint miután felismeri fia tehetségét, ünnepélyesen átadja neki az ecsetet, és attól a naptól egyetlen képet sem készít.

olvass tovább

Irina Shayk új kampánya

  • 2015. február 10.

Irina Shayk, a szuperszexi orosz modell, Cristiano Ronaldo egykori kedvese, nem sokat szomorkodik szingliként. A napokban láttak napvilágot a kampányfotók, melyeken a hosszúlábú Irina egy spanyol cipőmárkát, az XTI-t népszerűsít. Nem vagyunk benne biztosak, hogy a portugál focista nem fogja a fejét, hogy mit hagy ki ezentúl.

olvass tovább

Fernando Alonso drága ideje

  • 2014. október 08.

A Viceroy óramárka az egyik piacvezető spanyol óragyártó a Grupo Munreco több mint 60 éves történelemmel rendelkező terméke. A több mint 60 éves története alatt olyan világsztárok képviselték a márkát mint, Antonio Banderas, Enrique Iglesias, Shakira, Melanie Griffith.

olvass tovább

Keserű spanyol tánc

  • 2014. július 24.

A margitszigeti vízilabda Európa-bajnokság női elődöntőjében a magyar válogatott nagy csatában végül 9–8-as vereséget szenvedett Spanyolországtól, így a bronzért játszhat az olasz válogatottal.

olvass tovább

Elődöntőben a női pólósaink

  • 2014. július 22.

A margitszigeti vízilabda Európa-bajnokság negyeddöntőjében a magyar női válogatott gyönyörű játékkal 11–7-re kiütötte az oroszokat. A Merész-csapat az elődöntőben Spanyolországgal csap össze.

olvass tovább

A művészetek és a tudomány fellegvára

  • 2014. június 26.

A spanyol Valenciában létrehozott Művészetek és Tudományok Városa valóságos építészeti műremek, mintegy 350000 négyzetkilométeren terül el. Tervezője Santiago Calatrava méltán lehet büszke művére. A különböző természeti formákból inspirálódott építészeti egységek kerek egésszé állnak össze egy régen kiszáradt folyómederben. Legyetek részesei ennek a csodának ti is!

olvass tovább