Kulcsszó keresés /


Szuperhősök Tim Burton módra

  • 2016. szeptember 23.

Tim Burton sajátos stílust teremtett rendezői székéből. Most megnézhetjük, hogy milyenek lennének a szuperhősök, ha Tim Burton rendezte volna ezeket a filmeket.

olvass tovább

Filmek nőknek

  • 2016. február 28.

Mégis milyen szempontok szerint értékelhetünk egy filmet? Vajon mi határozhat meg egy alkotást a történeten, a műfajon, a rendező munkáján és a színészi játékon kívül? Számtalan dolog. Egy film készítésénél millió apróságnak tűnő részletre kell odafigyelni. Például arra, hogy elegendő számú női szereplő képviselhesse magát a mozivásznon. Az értékelésre a kritikusok különböző mércéket használhatnak, ennek mérésére legismertebb az úgynevezett „Bechdel-teszt”.

olvass tovább

Véres sebek és rengeteg szőr - itt A visszatérő!

  • 2016. január 14.

Ma végre a hazai mozik is bemutatják a sokak által várt - minket is nyugodtan bele lehet számolni - filmet, A visszatérőt. A híre már jóval megelőzte a filmet, sokat hallottunk az elképesztő körülmények között zajló forgatásról, és a kifejezetten zord időjárási körülményekről, amelynek a rendező Alejandro González Iñárritu tette ki csapatát. Reméljük Leonardo DiCaprio erőfeszítéseit végre Oscarral jutalmazzák!

olvass tovább

Fellini filmek, amiket látnod kell!

  • 2015. október 31.

Az olasz filmrendező és forgatókönyvíró éppen ma 12 éve hunyt el, 73 évesen. A II. világháború után az olasz filmművészetben kibontakozott neorealizmus irányzat útján elindulva találta meg saját, senkivel össze nem téveszthető stílusát. Talán nincs is még egy olyan rendező a filmvilágban, akinek alkotásai annyi személyes élményből és emlékből épülnének fel, mint Fellinié. Emléke előtt tisztelegve egy csokorba szedtük a legszebb filmjeit.

olvass tovább

Stohl lesz az új Játékkészítő

  • 2015. szeptember 03.

Új rendezésben, új és régi szereplőkkel, új és régi dalokkal, egyedi, hazai produkcióban még nem látott látványtechnikával állítják idén decemberben újra színpadra a tavalyi év szuperprodukciójának is nevezett, A Játékkészítő című pop-show-musicalt. Alföldit Stohl András váltja a címszerepben, a rendező Böhm György lesz, a látványvilágért Bordos Zsolt, világhírű 3D mapping művész felel. A helyszín ezúttal a SYMA csarnok lesz, karácsony után, december 26-27-28-29-én.

olvass tovább

15 sztárcsemete, aki modellkedésre adta a fejét

  • 2015. szeptember 01.

Gyakori, hogy a híres színészek vagy énekesek gyönyörű gyermekei szüleik nyomdokaiba lépnek. De megesik az is, hogy nem... és akkor elmennek modellkedni. Szóval az a celebgyerek, aki nem lesz színész, énekes vagy rendező, tuti, hogy a kifutón találja magát, vagy egy zsíros reklámszerződéssel a zsebében. Merthogy a már jól ismert vonásokkal bármit el lehet adni, pláne ha az fiatalabb kivitelben van.

olvass tovább

A legjobb Ben Affleck filmek

  • 2015. augusztus 15.

Kevesen tudják, hogy a sármos színész, rendező teljes neve Benjamin Géza Affleck. Középső magyar nevét, szüleinek köszönheti, akik szomszédjuk tiszteletére adták fiúknak a nevet. Ben ma ünnepli 43. születésnapját, ez alkalomból pedig összegyűjtöttük a legjobb filmeket, amiket mindenképp látnotok kell.

olvass tovább

Új magyar film készül a halálközeli élményről

  • 2015. július 21.

Elindult Almási Réka (Team Building) rendező legújabb tévéfilmje, a Tranzitidő forgatása a Pilisi Parkerdőben. A dráma és a misztikus film határán egyensúlyozó csavaros történetben egy simlis vállalkozó küzd az életéért, lét és nemlét határmezsgyéjén.

olvass tovább