Kulcsszó keresés /


11 idézet Álice Csodaországából

Lewis Carroll, eredeti nevén Charles L. Dodgson, az Alice Csodaországban és az Alice Tükörországban szerzője, nem csak történeteivel kápráztatta el az embereket, a képeivel is nagy sikereket aratott. Gyermekportréi közül a leghíresebbeket Alice Liddellről készítette, akiről könyveinek főhősét, a kis Alice-t mintázta. Az Alice Csodaországban című könyv, gyerekkorom egyik nagy, klasszikus mesekönyve. Felnőtt fejjel, egyre inkább megértem, hogy Lewis milyen inspiráló, mély filozófiai gondolatokat csempészett Alice kalandos és furcsa történetébe.

olvass tovább

'A megbocsátás az egyetlen út a belső békéhez.' Idézetek

  • 2023. május 28.

Kedvesnek lenni. Ez egy alapvető dolognak kellene, hogy legyen. A kedvesség ugyanis felszabadít és összekapcsol másokkal. Az élet néha kegyetlen, és sokszor nem azt kapjuk másoktól, amit remélünk. Ezért néha magunknak kell törekednünk a lezárásra és a megbocsátásra, a belső lelki békénk érdekében. Függetlenül attól, hogy a másik fél megadja-e nekünk ezt vagy sem.

olvass tovább

'Néha azt hisszük, nem vagyunk elég jók.' - Inspiráló idézetek Selena Gomeztől

  • 2023. május 22.

Selena Gomez egyike azon hírességeknek, akik nem álltak be a sorba és nem akartak mindenáron meghasonulni a sztárvilág előtt. 2015-ben lupusz betegséggel diagnosztizálták, majd veseátültetésen esett át. Az énekesnő nyíltan vállalja, hogy bipoláris zavarral küzd, valamint aktívan harcol is azért, hogy a mentális betegségeket végre igazán komolyan vegye a társadalom. Gondolataival sokak számára erőt adhat.

olvass tovább