Kulcsszó keresés /


10 jel, ami arra utal, hogy amit érzel, az függőség, és nem szerelem

Amikor szerelembe esünk és leszáll a rózsaszín köd, akkor hajlamosak vagyunk egy kicsit elszakadni a valóságtól, és csak a szerelmüknek, és a kettőnk között izzó levegőnek élni. Mindent körbeleng a mámorító boldogság, kicsit hanyagoljuk a barátainkat, alig várjuk, hogy leteljen a munkaidőnk, és ismét a nagy Ő karjaiba dobhassuk magunkat. Egy idő után azonban nehéz eldönteni, hogy még mindig a kezdeti lelkesedésről, vagy már-már túl nagy függőségről van szó, ami a másikhoz láncol minket. Íme 10 dolog, ami arra utal, hogy inkább függőség, mintsem szerelem van közöttetek.

olvass tovább

Legyél rosszfiú, de ne törd össze a szívem

Miért kell nekünk a veszélyes férfi? Miért fekszünk időnként önként hóhérpallos alá, és merülünk egy átlagosnál zűrösebb fickó édes-mézes, ám annál zavarosabb és üresebb ígéreteiben? Miért tévedünk el a rózsaszín ködben, miért nem mutatunk időben behajtani tilost a a nős férfinak, a testi-lelki bántalmazónak, a kötelékfóbiásnak, a narcisztikusnak, a köddé válónak, a különféle függőségekben szenvedőnek, a domináns afahímek alfájának, vagy a szimplán semmirekellő gazembernek?

olvass tovább

Ha nem az anyám volnál

  • 2017. szeptember 06.

Néha vannak napok, amikor tudom, az ember nem tehet mást, minthogy elfogadja, hogy hova születik. Aztán egy másik aspektusból nézve, rám tör az érzés, hogy talán mi magunk vagyunk azok, akik kiválasztottuk leszületésünk előtt, hogy hol fogunk felnőni, kik lesznek a szüleink.

olvass tovább

Függőségeink hálójában

Ha teljesen őszinték szeretnénk lenni magunkkal, akkor jól tudjuk, hogy mindannyian súlyos függőség(ek)ben szenvedünk. Ja, hogy te nem dohányzol és csak nagy ritkán fogyasztasz alkoholt? Akkor te minden bizonnyal másfajta függőségben szenvedsz. Függsz a családodtól, a párodtól, a gyerekeidtől, a szerelemtől, a túlbuzgó vallásosságtól.. és még hosszan sorolhatnám. A szörnyű valóság, hogy 2017-ben hazánkban nincsen függőségektől mentes ember. No de lássuk, te mely csoportba tartozol!

olvass tovább

10 jele, hogy vásárlásfüggő vagy

Habár női mivoltunkból kifolyólag a vásárlás szeretete a legtöbbünknél természetes dolog, ebben az esetben is előfordulhat, hogy kényszeressé válik a cselekvés. Vásárolsz, ha szomorú vagy, ha boldog vagy, ha nincs is szükséged semmire, ha épp spórolnod kéne? Akkor ez az írás lehet, hogy pont rólad szól.

olvass tovább

Társfüggőség – a túlszeretés művészete

  • 2016. május 19.

Egy olyan világban, melyben a függetlenség és személyes boldogság számít a legfontosabbnak, a párkapcsolatok nagy része halálra van ítélve. Hiába a sírig tartó, epikus szerelem ígérete, ha utána jönnek a szürke hétköznapok. Rég megváltoztak az emberek családról, szerelemről és karrierről alkotott fogalmai, ami jó indok arra, hogy sokkal könnyebben bocsássák útjára a megunt kedvest, mint annak idején.

olvass tovább

Az érzelmi függőség jelei

Szerelem és szerelem között is van különbség. Különösen, ha az ember nem hajlandó észrevenni, hogy a mély érzései valójában csak a szeretethiányáról szór, amit kivetít a partnerre és ami így érzelmi függésben tartja a magát szerelmesnek vélt embert. Ha felsorolt pontokból több is igaz rád, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy a mély érzéseid mögött, valami egészen más rejtőzik.

olvass tovább