Kulcsszó keresés /


A jó hír érdektelen

  • 2015. január 24.

Egy színikritikus előadásán jártam nemrég. Sok érdekesség hangzott el az esten színházról, közönségről, írásról, szakmáról és tartalomról.

olvass tovább

Karácsonyfa rendelésre

  • 2014. november 25.

Pillanatokon belül kezdődik a nagy karácsonyi készülődés, amely - tudjátok rólunk - a szívünk csücske, a legeslegnagyobb kedvenc. a fényesen ragyogó ünnep előtt lelkünk ünneplőbe öltöztetése. No meg a karácsonyi koncertek ideje, színházi előadások szezonja, és közben Mikulás-ünnepség az oviban, suliban, ajándékvásárlás, mézeskalácssütés, miegymás. Édes terhek, amelyek évről évre óriási szervezést igényelnek.

olvass tovább

Ők lettek a Nemzet Színészei

  • 2014. szeptember 30.

Szeptember 29-én délután, csaknem egy órás tanácskozás után meghozták döntésüket a Nemzet Színészei: Avar István és Sztankay István helyére Bitskey Tibort és Cserhalmi Györgyöt választották meg. Az elismerést a Nemzeti Színház egyik előadása előtt adják majd át nekik.

olvass tovább

Kulturális programokkal bővül a Symbol repertoárja

  • 2014. szeptember 12.

Szeptember végén hiánypótoló kulturális színtér nyitja meg kapuit Óbudán. A Symbol Synpadon a Siker íze című előadás-sorozattal gördül fel a függöny, amelyben többek között Udvaros Dorottya, Bodrogi Gyula, Kulka János, Stohl András és Hernádi Judit is színpadra lép. Az estek háziasszonya Veiszer Alinda lesz.

olvass tovább

Tapintható képzelet

  • 2014. július 25.

Lengyel Sándor először a zenét kapcsoltatja ki, amikor leülünk beszélgetni. Mintha a zenei szerkesztő nem találta volna el a hangulatot, ami neki annyira fontos, hogy mindig minden hang éppen ott és úgy szólaljon meg, ahogyan azt „univerzuma” megkívánja. A kérdésre, hogy miért nem élő zenészeket alkalmazott eddig show előadásain, azzal válaszol, hogy a zenészek egészen másképpen működnek, mint amire neki szüksége van. Ahhoz előbb nála kell tanuljanak valamit, amitől a lelkük szólal meg előbb és a kezük csak utána húz vonót, pendít hangot.

olvass tovább

Stílusos tokok kis kedvenceinkhez

  • 2014. június 10.

A világgal együtt rohanunk mi is; munkahelyről vizsgázni, előadásról az irodába, edzésről megbeszélésre, kozmetikustól a gyerekekért. A nagy rohanásban szeretjük magunknál tartani az egész “irodát”, így hiába az okostelefon, visszük a notebookot, a tableteket, az iPad miniket, és mindent, amitől úgy gondoljuk, hogy javul az életminőségünk.

olvass tovább

Fesztivál az egészség, egyensúly és teljesség felé

  • 2014. május 28.

A nyár illata már a levegőben van, a napsugarak végérvényesen beköszöntöttek, ennek örömére június első vasárnapján izgalmas programokkal és előadásokkal várják az érdeklődőket, a XI. Napfényes Fesztiválon. Az esemény kapcsán az egyik szervezővel, Ulbing Istvánnal beszélgettem.

olvass tovább

XI. Napfényes Fesztivál

  • 2014. május 22.

A nyár illata már a levegőben van, a napsugarak végérvényesen beköszöntöttek, ennek örömére június első vasárnapján izgalmas programokkal és előadásokkal várják az érdeklődőket, a XI. Napfényes Fesztiválon.

olvass tovább

Kávétrendek 2014-ben

  • 2014. február 13.

Az egyszerű és gyors megoldások helyett az olyan étel és ital lesz a sikk, amit lassan, saját kézzel készítünk. Míg a slow food már elterjedt jelenség, a kávé geekek csak most ébredeznek. Fontos szempont lesz a fenntarthatóság és egyre népszerűbbek a mutatós kütyük. Többek között ilyen nemzetközi trendek gyűrűzhetnek be hazánkba is, amelyekről február végén André Hoinkis nemzetközi kávészakértő tart előadást a VinCE Budapest Wine Show-n.

olvass tovább

Az alternatív oktatás szerepe

  • 2014. február 13.

A hétvégén indult a Veszprémi Waldorf Egyesület szervezésében egy nagyon jó programsorozat, a "Fenntartható élet (egyén-közösség-környezet)". Az első előadást Dr.Vekerdy Tamás gyermekpszichológus tartotta az Alternatív oktatás szerepe a jövő alakításában címmel. Petrával volt szerencsénk részt venni ezen a remek előadáson, ahol nemcsak nagyon jó dolgokat hallottunk, de mint kisgyerekes anyuka, lassan nálunk is aktuális lesz ez a kérdés, hogy milyen irányba tovább, ha óvódás korba kerül a gyermek.

olvass tovább