Kulcsszó keresés /


Amit a babatápszerekről tudni érdemes

  • 2017. március 03.

Kisbabánk legfontosabb tápláléka az anyatej. Egészséges tápanyag és fontos lelki kapocs Anyával. Azonban előfordulhat , pl. betegség miatt nincs elég anyatej és tápszert is kell adjunk. Cikkünkben ezt a kérdéskört tekintjük át. A születés után még éretlen a bélrendszer, ezért speciális, nagy energia tartalmú, folyékony táplálékot igényel, ráadásul nagy mennyiségben. 4-6 hónapos korra érik meg annyira, hogy anyatejen és/vagy tápszeren kívül szilárdabb élelmet is befogadjon.

olvass tovább

Szomorú igazság a modern valóságról

  • 2016. november 16.

Egy olasz művész, Marco Melgrati mai, modern világunkat ábrázolja. Kéretlenül szembesít. Durva, kegyetlen, meghökkentő, de őszinte. Emellett prédikál is, egy jobb világért. Ti hogy látjátok a 21. századot? Tényleg annyiból áll, mint amit ezek a képek ábrázolnak?

olvass tovább

Ha volna két életem

Ha volna két életem, a másik életem szabályos lenne. Nem lenne tele kanyarokkal, ismeretlen ösvényekkel. A másik életem a járt út lenne, melyet a járatlanért el nem hagynék soha. Szépen beleillenék a sablonba, erőszakolni sem kellene, pontosan olyan lenne a világom, amilyenről kislányok álmodnak, fodros függönyű lányszobákban. A másik életemben leírtam volna az álmaimat gyűrött, régi iskolai füzetbe, tízéves gyermeki bölcsességgel, ösztönös tudatossággal.

olvass tovább

Mit és mit ne: 9 alulértékelt európai város

Semmi gond nincs azzal, ha az ember életében egyszer el akar jutni az olyan turistaparadicsomokba, mint Barcelona, Firenze vagy London. Mi mégis azt mondjuk, hogy idén nyáron próbálj ki valami mást! Utazz egy kevésbé ismert kisvárosba, ami nem feltétlen hemzseg a külföldi látogatóktól, és fedezd fel az ismeretlen környéket!

olvass tovább

Isten éltessen Sophia Loren!

  • 2015. szeptember 20.

Ma ünnepli 81. születésnapját Sophia Loren. Az Oscar-díjas olasz díva még most is hihetetlen szenvedéllyel éli hétköznapjait, eleganciája pedig a mai napig irigylésre méltó. Ám nemcsak színésznőként ismert – tökéletes családanyaként is bizonyított már, a nevével fémjelzett szemüvegek pedig nálunk sem ismeretlenek.

olvass tovább

Az Első

  • 2015. szeptember 16.

Az első szerelem meghatározó, mint kicsi gyereknek az általános iskola első osztálya. Ahol minden új, ismeretlen, izgalmas és riasztó, kissé lélekháborgató. Az első élmények köde oszlani kezd. Még sejtelmes az élet ezen területe, mindig akadnak újabb megfejtésre váró titkok, ésszerűtlen cselekedetek. Kisiskolásként a teher a telipakolt iskolatáskával kezdődött. Az első szerelem telipakolt szívvel.

olvass tovább