Szingapúr - az ázsiai metropolisz

  • 2011. július 16.

Gyakran csak átszállópont Ausztrália vagy Dél-kelet Ázsia nyaralóhelyei felé, vagy félnapos megálló, hogy beszerezzük a legújabb és legmodernebb elektronikai kütyüt - de mit tudunk valójában Szingapúrról?

olvass tovább

New York Fashion Week - beharangozó

  • 2010. szeptember 07.

Ha szeptember, akkor ismét érkeznek a jövő évi tavasz/nyári ready to wear, franciás ízlésű olvasóinknak prêt-à-porter bemutatók. A négy nagy (New York, London, Milánó, Párizs) közül elsőként ismét New York mutatkozik be. A divat "Super Bowl-jának" is nevezett tengerentúli esemény idén is kimagasló minőségűnek ígérkezik, 2011 tavasz/nyári kollekcióval, Ázsia, Dél-Amerika, Európa, és persze az Egyesült Államok legjobb divattervezőivel.

olvass tovább

Bemutatkozik: Umit Benan

  • 2010. augusztus 03.

Umit Benan, mint szinte minden divattervező, érdekes személyiség. Török származású, de igazi világpolgár. Harminc éves koráig élt már Törökországban, Svájcban, Nagy-Britanniában, az USA-ban és Németországban is. Benan európai és ázsiai gyökereire büszke, inspirációt innen meríti.

olvass tovább

Bhután, ahol nem a pénz az érték, hanem a boldogság

  • 2010. június 10.

Rendhagyó utazási ajánlót kínálunk a kedves olvasónak, hiszen erősen kétséges, hogy mezei turistaként benne lehetünk abban az ötezerben, akit évente beengednek külföldiként az országba. Lássuk hát, a Föld egyik legkülönlegesebb országát a Himalája belsejében.

olvass tovább

Save the Oceans kampány a H&M és a WWF részvételével

  • 2010. május 11.

A környezeti problémák egyre sürgetőbbé válásával egyidejűleg a H&M egy új kollekciót vezet be, amelynek bevételéből a WWF délkelet-ázsiai Korall-háromszög területén végzett munkáját kívánja támogatni. A biopamutból készült, tengeri élőlények által inspirált mintájú pólókból  és ujjatlan felsőkből álló kollekció májusban érkezik az üzletekbe.

olvass tovább

Betonszék bambusz ülőkével - Christel Hadiwibawa

  • 2010. január 19.

A fenntartható design körében folytatott, Honours névre hallgató kutatási projekt részeként született meg a P1 és P2 székek formaterve. Christel Hadiwibawa, ausztrál designer a Canberra School of Art munkatársaként tervezte meg az ázsiai építészet hagyományait hordozó, betonból, bambuszból és ültetvényről származó faanyagból készült bútorokat. A hazaszállításukhoz azért kell némi energia...

olvass tovább

Francia oktatási modell, magyar kreativitás

  • 2009. június 05.

A Divat Fővárosának egyik élvonalbeli iskolája Párizs, London, Amerika és Ázsia után három éve már nálunk is elérhető.  A Modart Művészeti és Divatiskolában francia szemléletmód, francia tananyag szerint tanulnak és francia szakképesítést, illetve diplomát szereznek a diákok.

olvass tovább

Jiaogulan, az ötlevelű ginseng

  • 2009. január 30.

Dél-Kínában naponta teaként fogyasztják, melyből egész napra elegendő energiát és erőt merítenek. Este segíti az anyagcserét és a zsírok lebontását. Ázsia azon területein, ahol fogyasztják, a 100 éves kort elérő emberek száma átlagon felüli.

olvass tovább