Kulcsszó keresés /


30 felett párkapcsolat és gyerek nélkül nem ér semmit sem az életem

  • 2022. szeptember 22.

A tévhit által okozott fájdalom (probléma) : Kifutok az időből, nem lesz soha boldog párkapcsolatom, sose leszek édesanya, körülöttem már mindenki házas vagy várandós. Velem van valószínűleg a baj, hogy nekem semmi nem jön össze mert szerencsétlen vagyok. Irányítani akarod magad körül a dolgokat de ezeket a folyamatokat már nem tudod kontrollálni és kétségbe vagy esve, nem látod hogy merre felé indulj és csak azt nézed, hogy körülötted mindenki már boldog.

olvass tovább

Kiút az érzelmi rabszolgaságból

  • 2022. július 18.

Az érzelmek gyakran mindent felülírnak. Ugyanakkor megosztó a vélemény azzal szemben, hogy vajon mennyire vagyunk képesek irányítani azokat. Egyesek azt vallják a magunk felelőssége irányítani érzelmeinket, míg mások úgy vélik lehetetlen ellenük tenni. Bárhogy is legyen adódnak olyan alkalmak, amikor fontos, hogy kontrollban tudjuk tartani saját magunkat.

olvass tovább

Meddig bánthatom saját magamat? - Dolgok, amiket meg kell bocsátanod magadnak

  • 2022. április 25.

Mindannyiunk életében vannak idézőjeles hibák, olyan dolgok, amik nem ütik meg azt a szintet, amire előzetesen számítottunk. Azonban teljesen felesleges évekig rágódnunk olyan történéseken, amiket nem tudunk kontrollálni, vagy nem éppen úgy sikerültek, ahogy előzetesen elterveztük őket. És hidd el, a legtöbbünk feleslegesen emészti magát ezek miatt. De hogy mi az, amit nem kellene túlzottan a szívünkre vennünk?

olvass tovább

Ne higgy el mindent! Így változtasd meg a gondolataidat

  • 2022. március 20.

Az életed minősége leginkább attól függ, hogy miként látod önmagad, és hogyan közelíti meg a saját életedet. Innen nézve talán kezd is egyértelművé válni az, hogy mennyire fontos az életszemlélet és gondolataink formálása. De miként is tudjuk kontrollálni a saját elménket?

olvass tovább

Így spórolj az új évben

Semmi baj nincs azzal, ha az ünnepek alatt kicsit kevesebb kontroll jutott a pénztárcád kezelésére, de már benne is vagyunk az új évben, ezért érdemes gondolkodni, hogy hogyan támogatjuk meg financiálisan az új elhatározásokat. Legyen a cél akár egy nagyobb szabású nyaralás, egy új laptop vagy akár csak a gondosabb jövőtervezés, az alábbi tanácsok segíthetnek a mindennapokban támogatni a megtakarítások "sok kicsi sokra megy" elvét.

olvass tovább