Egy kapcsolat megéréséhez idő kell

A szeretetnek, szerelemnek nincsenek szakaszai, de a párkapcsolatnak végig kell lépdelnie a fejlődés fokain. A szerelem kezdeti bódult, euforikus, fantázia által vezérelt lebegésében sem időt, sem teret nem érzékelünk, a másik ember valódi énje rejtve marad, egy pozitív tulajdonságokkal felruházott ideált látunk. Ebben az összeolvadó, szimbiózis szerelem szakaszban legyünk óvatosak, sok torzítás színezi a másikról alkotott képet, a reális kép kialakulásához is idő kell.

olvass tovább

Napi Júlia: Mangó és chili

Nem iszol chilis, mangós limonádét. Az már túl sok neked. Hamar kell a legfontosabbakat ledarálni, mert nem érsz rá, és amúgy is fáj a derekad. Fészkelődsz, és ahogy kinyitod a könyvem az első oldalon, először figyelsz rám igazán. Az érdekel ki az kinek ajánlottam. Most felém fordulsz és egyenesre húzod a hátad, közben felszisszensz. Hirtelen nem tudom, hogy mit is mondjak, hogy is foglalhatnám össze azt ki is Ő, egy chilis limonádé mellett, meg amúgy is fáj a derekad.

olvass tovább

Veszélyes férfit szeretni - A rosszfiúság lélektana

Miért a horror? Miért az extrém sport? Miért a hullámvasút, és miért nem idegnyugtató sétahajókázás csöndes vizeken? Miért a rosszfiú? Miért nem a cseppet sem harsány, decens modorú, tiszta körmű, tisztelettudó, disznó vicceket tudatosan kerülő, soha nem elkéső, apró ajándékokkal évek óta kedveskedő jófiú a szomszéd íróasztalnál?

olvass tovább

Már gyerekkorban eldől, hogyan viselkedünk későbbi párkapcsolatainkban

Valaki a tömegben felfedezi az arcom, beszippant, magához ránt a tekintetével, egy perzselő szempár rajtam felejti névjegyét. Ezekben a pillanatokban hisszük, hogy olyan pillekönnyűnek tűnik kötődni egy másik emberi lényhez, mintha senki nem mondta volna el, és nem mutatta volna meg nekünk, hogy ez a világon a legnehezebb. Egy álmot is mindig könnyebb összetörni, mint megálmodni, sokkal nehezebb megtanulni kötődni valakihez, mint elszakadni tőle.

olvass tovább

Lélekrabló II: A gyermeklelkű férfi

Hallasz? Látsz? Érzel? Tudod, ki vagyok? Kérlek, mondd el! Mondd el, ki is vagyok én. Mesélj rólam! Mondd el, mit tegyek! Mondd el, mit csináljak! Vezess egy szebb világ kapuihoz! Add kezembe a kulcsot és fog közben a másik kezem! Engedj be, hogy lássam! Lássam magam!

olvass tovább

DVNA- természeti csapás

  • 2016. április 04.

Képzeljük el, hogy egyik reggel arra ébredünk, hogy eltűnt a Duna. A helyén csak egy száraz meder található tele a múltat idéző tárgyakkal, emlékekkel. Honnan biztosítanák a város ivóvízellátását? Milyen hatása lenne a közhangulatra és az emberi kapcsolatokra? Meddig maradna élhető a város? Egyáltalán élhető maradna-e? Topolánszky Tamás Yvan 'DVNA' című filmje ezen “természeti csapás” következményein keresztül a fővárost kettészelő folyóhoz való kötődésünk kérdéskörét járja körül.

olvass tovább

Ma este bemutatlak, Drágám!

  • 2015. július 16.

Egy párkapcsolatban számtalan olyan pillanat van, amely a mély és tartós érzelmi kötődés alapjait erősíti meg. Ezek a csodás momentumok viszont gyakran túlzott izgatottsággal is járnak: pillangók a gyomrunkban, talán még meg is szédülünk és a szánk is kiszárad. A párunk szüleivel való első találkozás is ezen pillanatok közé tartozik. Az első benyomás persze nem tart örökké, de igen meghatározó a jövőre nézve. Íme, néhány tipp, hogy még gördülékenyebben alakuljon a megismerkedés.

olvass tovább

Interjú Sármán Nórival

  • 2015. február 04.

Sármán Nórinak a menyasszonyi ruhákhoz való kötődése egészen gyermekkoráig nyúlik vissza. Húgával, Rékával menyasszonyi ruhák között nőttek fel, így nem csoda, hogy mára Réka is besegít a ruhatervezésben. Édesanyjuk szintén menyasszonyi ruhaszalont vezet, amit annak idején nagymamájuk indított el.

olvass tovább

Napi Üzenet - 2014. március 11.

  • 2014. március 11.

A mai napon jó ha elkezdesz kiépíteni érzelmi kötődéseket. Ma a családi kapcsolataid gyógyítsd, szépítsd a környezeted. Napi megerősítés: minden kapcsolatom harmonikus és egyenrangú.

olvass tovább