Hollywoodnak üzenem

Hollywoodnak üzenem, hogy az utóbbi években produkált romantikus filmjei kiakasztottak. Elvették tőlem az élményt. Mégpedig, azt a nyálas, mindenki boldog, a szerelem a legnagyobb erő a Földön élményt, és ez nem olyasfajta csalódás, mint mikor már a helyemen ülve veszem észre, hogy kifogyott az automata, és szénsavas víz van a poharamban üdítő helyett. Nem, ez sajnos jóval nagyobb. Forgatókönyvekben, rendezőkben, a filmiparban csalódok.

olvass tovább

In memoriam James Dean

  • 2017. február 08.

Ma ünnepelné 86. születésnapját a kölyökképű szépfiú, James Dean. Mindössze 24 éves volt, amikor tragikus autóbalesetet szenvedett, de neve és arca valósággal kitörölhetetlen a film-és popkultúrából. Pólókon szerepel, könyveket és dalokat írnak róla. Már életében is legenda volt, aki három filmből zsenge kora ellenére kettőt Oscar-díj jelölésre tudott váltani. És vajon mi lett volna, ha a sors több időt szán neki? Ez már örökre rejtély marad…

olvass tovább

Top 10: Szívmelengető történelmi pillanatképek

  • 2017. január 12.

Gyerekkorunk óta tényszerűen tanulunk az elmúlt századokról: mikor volt a mohácsi csata, milyen járvány söpört végig Anglián a középkorban, és az mennyi emberáldozatot követelt, stb. A történelemkönyvek képei is kizárólag csatákat, fegyverzeteket, politikusokat mutatnak be, ámde nem szabad elfelejtenünk, hogy a múltban is ugyanannyi érzelem töltötte be az emberek szívét, mint ma.

olvass tovább

5 szívmelengető könyv őszi estékre

Gyakran előfordul a hűvös őszi estéken, hogy egyáltalán nincs kedvünk kimozdulni, és társaságra sem vágyunk, viszont szeretnénk olyan elfoglaltságot találni, ami hozzátesz valamit az életünkhöz, és a lelkünk is jobban érzi magát tőle. Ilyenkor tökéletes ötlet lehet egy puha, meleg pokróc és egy nagy bögre tea társaságában bekuporodni a kedvenc fotelünkbe, és kezünkbe venni egy igazán jó könyvet.

olvass tovább

A leghasznosabb okostelefon alkalmazások az utazás szerelmeseinek

A régi családi nyaralások elengedhetetlen kellékei voltak az utazási magazinok, útikönyvek, térképek, a fényképezőgép, videókamera, zsebszótár, és fizetés esetén a hosszas fejszámolás. Mai modern világunkban nem kell más, mint egy okostelefon és néhány alkalmazás, amely gördülékennyé és felejthetetlenné teszi az utazást. Hogy te is a legmodernebb technikával felszerelkezve indulhass útnak a nyári melegben, összegyűjtöttük neked a 10 legmenőbb utazási appot Androidra és iOS-re.

olvass tovább

Digitális formában jelenik meg a Boribon, a játékmackó

  • 2016. július 29.

Különleges megjelenést tudhat maga mögött digitális mesekönyveket készítő BOOKR Kids: július 22-én egy olyan történetet adott ki, amely először közel 60 éve jelent meg, és amelyen azóta gyermekek generációi nőttek fel. Marék Veronika Boribon, a játékmackó című meséje most először jelent meg digitális formában, ráadásul rögtön három nyelven.

olvass tovább

Ha megtalálod az egyetlen, igaz szerelmed

Annyian kérdezik kétségbeesetten tőlem, bizonyosságot keresve, hogy ugye létezik még a mai világban is az igaz szerelem? Az a fajta, amiről a könyvekben olvasunk, ami évek múltával sem szűnik meg, csak erősebb lesz – és ami talán kitart majd egy teljes életen át.

olvass tovább

Veszteségek és sikerek

A kedvenc könyveimet újra és újra elolvasom. Nem határozott céllal teszem, mert szeretem újraolvasni a könyveket, egyszerűen csak gyakran alakul így. Pakolgatok, keresek valamit, beleolvasok ebbe-abba, aztán azt veszem észre, hogy nem tudom letenni a kötetet, s az ágyam mellé teszem, kijelölve a következő, olvasásra váró könyvet, ami egyszer már heverészett az ágyam mellett.

olvass tovább

A házi könyvtárad kötelező darabjai

  • 2015. augusztus 23.

A könyvolvasók egyik legnagyobb kívánsága a saját könyvtár létrehozása. Egy kis szoba, tele könyvekkel. Az igazi könyvmolyok már talán rendelkeznek is kellő mennyiségű könyvvel, így nem okoz nekik problémát. De mi van akkor, ha valaki most adja rá a fejét, hogy elkezd könyveket gyűjteni?

olvass tovább