Kulcsszó keresés /


St Germain koncert

  • 2015. május 20.

A legnagyobb örömmel jelentjük be az Acid Jazz, Drum & Bass legjelentősebb zenekarának, a St. German formációnak a nagy visszatérését! 2015. november 3-án, este 8 órakor pedig szem- és fültanúi is lehetünk a Budapesti Kongresszusi Központban!

olvass tovább

15 lélegzetelállító versenyfotó

  • 2015. március 30.

Mint minden évben, a Smithsonian Magazin idén is megrendezte szokásos évi fotópályázatát. A smithsonian.com oldalán jelenleg a 2014-es év gyümölcsei láthatók Élővilág, Utazás, Emberek, Americana, Alternatív Képek és Mobil kategóriákban. Mind más-más szeletét mutatja be világunknak. A magazin már 12. éve rendezi meg a versenyt, ahova idén összesen 26.000 fotót küldtek be a pályázatra, a világ 93 országából. A nyerteseknek rendezett díjátadót most március 31-én tartják meg, ahol a közönség által legjobbnak tartott fényképeket is díjazzák. Ezekből szemezgetünk most.

olvass tovább

Sci-fivel érkezik a The Bad Plus a Trafóba!

  • 2015. március 12.

Az egyik legmeghatározóbb amerikai kortárs jazz zongoratrió, a The Bad Plus érkezik április 11-én a Trafóba egy különleges turné keretében, melyben Ornette Coleman korszakalkotó Science Fiction című albumát mutatják be a saját nyelvükön újraértelmezve, három nagyszerű fúvóssal kiegészülve.

olvass tovább

A leginspirálóbb hazai példákat díjazzák a VinCE Awards-on

  • 2015. február 19.

A VinCE Budapest Wine Show a nemzetközi véleményformálók, a hazai szakma és borkedvelők találkozóhelye, ahol idén először rendezik meg a VinCE Awards díjátadót. A csúcsborok helyett ezúttal a szakmaiságot díjazzák; az előremutató példákat és a borvilágot intenzíven formáló eredményeket. A jelöltek listáját 21 szakértő, köztük nemzetközi szaktekintélyek és a Bocuse d’Or Akadémia tagjai állították össze. A tíz kategória győzteseit a VinCE több száz szakmai partnerének szavazatai alapján, a március 6-i díjátadó gálán hirdetik ki.

olvass tovább

Aki autón járni óhajt

  • 2015. február 04.

A Budapest Jazz Orchestra különleges Valentin napi koncertre készül a Stefánia Palotában. Február 14-én mutatják be ugyanis legújabb lemezüket, amely olyan legendás, XX. századi magyar slágerek feldolgozását tartalmazza, mint például az Emlékszel nyár volt, Aki autón járni óhajt, Van egy kislány, Anikó, vagy a Négy Gengszter. A koncerten fellépnek és a lemezen közreműködnek nem kisebb énekesek, mint Fehér Adrienn, Urbán Orsolya, Farkas Gábor Gábriel és Mujahid Zoltán.

olvass tovább

Bolba Éva és a JAZZterlánc

Bolba Éva énekesnővel egy csillaghegyi cukrászdában találkoztam. Lehengerlő energiával és vidámsággal masírozott az asztalom felé, és az első pillanattól kezdve elképesztően kedves és közvetlen volt. Éva a Bolba Éva és JAZZterlánc zenekar tagja, ami rendhagyó módon gyerekeknek játszik jazz zenét. Az együttes megalakulásáról, munkájáról és Éva magánéletéről is beszélgettünk a reggeli kávénk mellett.

olvass tovább