Kulcsszó keresés /


A legjobb Churchill idézetek

  • 2016. január 24.

Sir Winston Churchill brit politikus, miniszterelnök éppen ma 51 évvel ezelőtt hunyt el. Kiemelkedő képességű államférfi, szónok, stratéga és a brit hadsereg tisztje volt. Élete máig egyedülálló számú és mélységű kutatás tárgya, a brit és világtörténelemben betöltött szerepe miatt. Rendkívül termékeny íróként tartják számon, történelmi tárgyú írásainak elismeréseként az irodalmi Nobel-díjat is elnyerte. Halálának évfordulója alkalmából a legemlékezetesebb idézeteit gyűjtöttük össze.

olvass tovább

In memoriam Heath Ledger

  • 2016. január 22.

Ma 8 éve hunyt el Heath Ledger, aki Hollywood egyik legnagyobb reménységének számított, amikor tragikus hirtelenséggel végleg itt hagyott minket. Ma rá emlékezünk.

olvass tovább

Karády Katalin és Hamvadó cigerattavég

  • 2015. december 08.

105 éve született. Karády Katalin, a Horthy-korszak legnagyobb dívája, aki hollywoodi csillagokat megszégyenítő módon tündökölt a hazai porondon. A háború után azonban teljesen tönkretették az életét, és megalázták, így emigrálni kényszerült. Amikor 30 évvel később mégis hazahívták, stílszerűen csak egy kalapot küldött maga helyett.

olvass tovább

Fellini filmek, amiket látnod kell!

  • 2015. október 31.

Az olasz filmrendező és forgatókönyvíró éppen ma 12 éve hunyt el, 73 évesen. A II. világháború után az olasz filmművészetben kibontakozott neorealizmus irányzat útján elindulva találta meg saját, senkivel össze nem téveszthető stílusát. Talán nincs is még egy olyan rendező a filmvilágban, akinek alkotásai annyi személyes élményből és emlékből épülnének fel, mint Fellinié. Emléke előtt tisztelegve egy csokorba szedtük a legszebb filmjeit.

olvass tovább

In memoriam Pablo Picasso

  • 2015. október 25.

Gondolkodtál már azon, miért szokás azt mondani valakiről, hogy „úgy rajzol, mint Picasso?”Miért nem da Vincit, esetleg Dalít mondunk? Igaz, hogy leghíresebb képei a laikus szemnek olykor krikszkrakszoknak tűnhetnek, Pablo Picasso, a 20. századi avantgárd spanyol képviselője, igenis a világ egyik legjobb festője volt. Meg persze zseni, és nőfaló is egyben.

olvass tovább

In memoriam Christian Dior

  • 2015. október 24.

Bár sikerének receptje a mai napig rejtély, az tény, hogy Christian Dior neve több mint 60 éve legendának számít a divat világában. A New Look-stílus megteremtője tegnap hunyt el 58 éve, ma rá emlékezünk.

olvass tovább

A legszebb Krúdy idézetek

  • 2015. október 21.

Krúdy Gyula 1878. október 21-én, azaz éppen ma lenne 137 éves. Még nem volt húsz esztendős, amikor első novelláskötete megjelent. Pályája a XX. századi magyar irodalomban sajátos jelenség. Kifejezésre jut benne a késői romantika kiteljesedése, éppúgy, mint a modern társadalom- és lélekábrázolás. Születésnapja alkalmából az író legszebb idézeteit szedtük egy csokorba.

olvass tovább

17 gondolat Friedrich Nietzsche-től

  • 2015. október 15.

171 évvel ezelőtt született Friedrich Nietzsche, aki kétségtelenül a század egyik legbefolyásosabb filozófusa volt, az elidegenedő társadalom és az individualizmus lelkes szószólója. 17 érdekes gondolattal emlékezünk e napon a különös gondolkodóra.

olvass tovább

In memoriam John Lennon

  • 2015. október 09.

75 évvel ezelőtt született John Lennon, a The Beatles együttes frontembere. A 20. század egyik legnagyobb hatású zenésze merész volt, amikor azt nyilatkozta, hogy népszerűbbek mint Jézus, ám az őket övező rajongást látva talán nem is állt olyan messze az igazságtól.

olvass tovább

In memoriam Steve Jobs

  • 2015. október 04.

„Kevés idő adatik itt a Földön mindenkinek. Talán csak néhány igazán jelentős dolgot alkothatunk, ezért mindent igazán jól kell megcsinálnunk.” – Steve Jobs szavai ezek, az Apple alapítója és igazgatójáé, aki holnap lesz, hogy már négy éve hunyt el.

olvass tovább