Kulcsszó keresés /


A lelkünkben ragadt szellemek.

Rohadt hideg van. Pedig kabátban ülök. Mondhatnám, hogy a magyar egészségügy, de inkább nem is gondolok ilyenre. Elég, hogy beszűrődik a beszélgetések foszlánya a sapkám alá. " És képzelje, ez a mocsok egészségügy. Hagytak volna meghalni, ha..."

olvass tovább

A tánc jótékony hatásai

  • 2017. május 29.

Táncolni jó és ráadásul számos kedvező egészségügyi hatással is bír. Nincs is jobb, mint reggel felébredni, kipattanni az ágyból, maximum hangerőre tekerni a rádiót és körbetáncolni a lakást, legyen az zumba, samba, salsa, keringő vagy éppen csak őrült hajdobálás és csípőrázás.

olvass tovább

Szépülj szódabikarbónával!

  • 2016. augusztus 22.

Ez a régi, rendkívül sokoldalú csodaszer minden háztartásban megtalálható, jótékony hatásait pedig már nagymamáink is felismerték. Használhatjuk főzéshez, tisztítószerekhez kiegészítőnek, különböző egészségügyi problémákra, és nem mellesleg a szépségápoláshoz is. Most utóbbihoz hoztunk nektek néhány hasznos ötletet.

olvass tovább

A természetes egyensúly védelme

  • 2016. június 18.

Testünk azon a területeit is ápolnunk kell, melyeket nem teszünk közszemlére. Ezzel nem csupán az általános jó közérzetet biztosítjuk magunk számára, hanem az esetleges egészségügyi komplikációkat is megelőzhetjük. Speciális higiénia nőknek.

olvass tovább

8 ok, amiért szeretjük a karfiolt

  • 2016. február 26.

Az egyik legnépszerűbb zöldségünk, számtalan elkészítési lehetőségét ismerjük és nem utolsósorban nagyon fontos egészségügyi hatása van, ami miatt érdemes minél többet fogyasztanunk belőle. Bár Közel-Keletről származik, de nálunk is nagyon népszerűvé vált, csak úgy, mint az egész világon. Nem is véletlenül, hiszen nagyon sokoldalúan felhasználható zöldségről van szó és ráadásul fantasztikus hatásokkal rendelkezik az egészségünk megőrzésének szempontjából.

olvass tovább

A 10 legélhetőbb város 2015-ben

  • 2015. december 26.

Remek munkalehetőségek, hatékony egészségügyi rendszer, tiszta környezet és kimagasló oktatás – többek között ezek egy élhető város jellemzői. A 2015-ös globális felmérés során 140 várost vizsgáltak. Meglepő módon egy amerikai város sem szerepel a listán, egyértelmű a kanadai és az ausztrál városok dominanciája.

olvass tovább

Gyermekkori hasfájás vizsgálata ultrahanggal

  • 2015. november 15.

Kisebb gyermekeknél, serdülőknél is gyakori panasz a hasfájás. A szülő számára sokszor nehéz eldönteni, hogy a holnapi matek dolgozat, vagy komolyabb stressz, iskolai konfliktus, esetleg valamilyen egészségügyi probléma áll-e a tünetek hátterében. Az okok feltárásában az ultrahangos vizsgálat is segíthet.

olvass tovább

Az egészséged védelmében

  • 2015. október 22.

Nőként, melleinkre nem csak esztétikai de egészségügyi szempontból is oda kell figyelnünk. A statisztikák szerint minden nyolcadik nő érintett az emlőrákban, így most az egészségtudatosságra és a megelőzésre igyekszünk felhívni a figyelmed!

olvass tovább