Kulcsszó keresés /


Gondolatok Agatha Seymour-tól - XV. / Kedd

  • 2012. március 27.

A boldogság elérése amennyire nehéz, annyira könnyű is egyben. Célszerű ezt is, mint sokminden mást az életben tényszerűsíteni. Egyszerű trükk, hogy az ember készít egy listát azokról a dolgokról, amelyek boldoggá tennék, aztán végiggondolja, hogy mi az, ami rajta múlik és mit tehetne érte, aztán már csak a megvalósítás van hátra. Tapasztalatból mondom, hogy érdemes apróságokat, esetleg olyasmit is a listára írni, ami elsőre nem hangzik annyira lényegesnek, mivel csak pillanatnyi jó érzéssel tölti el az embert. Engem ezen ötletek megvalósítása is mindig elégedettséggel és jó érzéssel tölt el.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymourtól - X. / Szerda

  • 2012. február 22.

Az egyik legfontosabb gyakorlati tanítást Jucitól, az énektanárnőmtől kaptam. Velem is előfordul, hogy apróságokon nyafogok, túlságosan nagy jelentőséget tulajdonítok jelentéktelen dolgoknak vagy hirtelen belebetegszem valamilyen kellemetlen tapasztalatba. Egy ilyen alkalommal történhetett, hogy hosszas siránkozásomat egyetlen mondattal “meggyógyította”. “Szénbánya! Az meggyógyítana! Egy hónapig dolgoznál, napi 10-12 órát, egy kis kenyérért meg vízért és rögtön kitisztulnának a gondolataid! Nem lenne erőd hülyeségeken gondolkodni olyan fáradt lennél, az is nagy öröm lenne, ha végre aludhatnál.” -mondta. Nem mentem el szénbányába dolgozni, de a tanítást abban a pillanatban megértettem. A mai napig nagy hasznát veszem…

olvass tovább

Apróságok a Porsche-tól

  • 2010. január 13.

A Porsche-t 1931-ben alapították, mely az elmúlt 79 év alatt természetesen igen sok változáson ment keresztül. Ma már nem csak az autógyártással foglalkoznak, hanem egyéb kiegészítőkkel, amelyeket, most be is mutatunk nektek (persze korábban sem csak autókkal foglalkozott Ferdinand Porsche lásd itt).

olvass tovább