Kulcsszó keresés /


Bízunk Péntek 13 szerencsehozó erejében

  • 2019. december 13.

Péntek 13-nak majdnem minden harmadik magyar különleges erőt tulajdonít, amely sokkal inkább pozitív, mint negatív számukra. A játékok iránti érdeklődés ilyenkor megnő, a 13-as szám pedig sokaknak szerencseszámként is funkcionál, hiszen a statisztikák alapján a játékok többségében ez az egyik leggyakrabban megtett tipp. Az idei utolsó Péntek 13 ráadásul egybeesik Luca-nappal, amelyet „dologtiltó” napként is emlegetnek.

olvass tovább

Hogyan enyhítsd a depressziós tüneteket

  • 2019. november 21.

Először is fontos tisztázni, hogy a depressziót komolyan kell venni. Nem csupán egy lehangolt állapot, hanem egy komoly mentális probléma. Általában folyamatos tehetetlenségérzetet okoz és kétségbeesést. Megszűnik az érdeklődés hiánya bármilyen tevékenység iránt. Ez pedig erőteljesen befolyásolja a normális életvitelt. Vannak azonban lépések, melyek enyhíteni tudják a már fennálló tüneteket.

olvass tovább

Stílusiskola: outfit ötletek Lucy Boynton-tól

Az angol színésznő egy csapásra világhírnevet szerzett, amikor bemutatták a Bohemian Rhapsody-t, melyben Freddie Mercury szerelmét, Mary Autsin-t alakította. Mióta a Golden Globe díjátadón kiderült, hogy filmbéli partnerével, Rami Malek-kel a valóságban is egy párt alkotnak, azóta különösen nagy érdeklődés övezi a színésznő minden lépését. Mi úgy gondoljuk, hogy a stílusa mellett sem mehetünk el szó nélkül, így most tőle hoztunk outfit ötleteket.

olvass tovább

Átadták a Gourmet díjakat

  • 2018. május 22.

Idén is hatalmas volt az érdeklődés a legmenőbb hazai gasztrofesztivál iránt. A négy nap alatt több mint húszezren jöttek el a OTP Bank Gourmet Fesztiválra, a Millenárisra.

olvass tovább

Top10: képek a nem csak hihetetlenül tehetséges, hanem szuper szexi Alexander Skarsgård-ról

  • 2018. január 12.

Alexander Skarsgård megkapta a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Golden Globe díjat a legjobb tévéfilm/minisorozat kategóriában a Hatalmas kis hazugságokban (Big Little Lies) nyújtott alakításáért. Szó se róla, mi odavoltunk érte - na persze nem a karakterért, hanem a rendkívüli színészi teljesítményéért. Azonban, hogy őszinték legyünk, nem csupán alakítása, hanem kifejezetten megnyerő külseje is felkeltette az érdeklődésünket. Mutatjuk is, hogy miért!

olvass tovább

Kiderült, hogy melyik az ország kedvenc levese!

  • 2018. január 06.

Hatalmas érdeklődés kísérte a Bonduelle „A Nagy Levesválasztó" elnevezésű, nyereményjátékkal egybekötött országos promócióját, amelynek arca Fördős Zé, a népszerű gasztro-blogger volt. A versenyzőknek 2017.november 6. – 2017.december 3. között olyan leves recepteket kellett beküldeniük, ahol az elkészítéshez Bonduelle-terméket használtak. A nyertes receptről 2017. december 6-12. között közönségszavazás döntött, a szerencsés befutó 350 ezer Ft értékű Electrolux termék-csomagot nyert.

olvass tovább

Boldog születésnapot Világörökség!

Amióta az eszemet tudom, különös érdeklődést és vonzalmat éreztem az emberiség kulturális és természeti öröksége iránt, fontosnak tartom e helyszínek megőrzését a jövő nemzedékei számára, s ha csak tehetem, igyekszem közülük minél többet meglátogatni, megismerni. Rájöttem ugyanis, ez az elhivatottság nem lehet véletlen, hisz – az UNESCO égisze alatt – a Világ kulturális és természeti örökségének megóvását célzó egyezményt éppen aznap hozták létre, amikor megszülettem: 1972 november 16-án.

olvass tovább

A vonzalom is egy lépcsőfok

Minden fajnak a világban különböző jelzésrendszere van arra, ha fajtáján belül meg akar hódítani egy társat. Nevezhetjük udvarlási szokásoknak is. A delfinek körbe táncolják a másikat, hogy annak figyelmét felkeltsék. A búbos vöcskök halat visznek a kiszemeltjüknek, de mi a helyzet velünk? Mit teszünk mi, ha valaki igazán felkelti az érdeklődésünket?

olvass tovább

Oh kapitány, kapitányom!– igazságok, amiket a Holt költők társaságából tanultunk

A kultikus film az ötvenes években játszódik, és egy konzervatív szemléletű fiúiskolában tanuló tizenéves diákcsoport történetét mutatja be. Újdonsült tanáruk -akit a fantasztikus Robin Williams alakít- próbálja felkelteni érdeklődésüket a költészet iránt, és miközben egyre nagyobb hatást gyakorol a diákjaira, a nézőket is elvarázsolja, és örök érvényű igazságokra tanítja.

olvass tovább