Kulcsszó keresés /


In memoriam Christian Dior

  • 2015. október 24.

Bár sikerének receptje a mai napig rejtély, az tény, hogy Christian Dior neve több mint 60 éve legendának számít a divat világában. A New Look-stílus megteremtője tegnap hunyt el 58 éve, ma rá emlékezünk.

olvass tovább

Yves Saint Laurent élete a mozivásznon

  • 2014. június 23.

Az Yves Saint Laurent éltéről szóló filmet először a Berlini Filmfesztiválon láthatta a közönség, ami nem mellékesen hazájában, Franciaországban már nagy sikert aratott. Az ízig vérig francia mozi a divatlegenda nagyságának állít emléket. A történet ott kezdődik, amikor Yves asszisztensi állást kap Christian Dior mellett, mely után sikert sikerre halmoz botrányosan újító haute couture kollekcióival. Az életrajzi filmből természetesen a szerelem sem maradhat ki. Divatrajongóknak kötelező!

olvass tovább

Baby Dior szárnyra kapott

  • 2013. szeptember 17.

Christian Dior divatháza az elsők közt nyitotta meg 1967-ben Marc Bohan irányítása alatt gyermekdivat butikját - azóta csodálhatjuk a szebbnél szebb kollekciókat már egészen újszülött kortól. A 2013/14-es téli kollekció darabjait letisztult elegancia, pasztell árnyalatok, madarak, tollazatok, virágszirmok jellemzik, mintha csak a paradicsomban járnánk.

olvass tovább

Az örök elegancia nagykövete

  • 2013. március 12.

Hubert Givenchy már régen nem tervez ruhát. Divatházát és cégét évekkel ezelőtt eladta, a Givenchy márkanevet is mások használhatják. Ő, aki negyven éven átöltöztette századunk meghatározó nőalakjait Audrey Hepburntől Jackie Kennedyig, ma a divatcirkusz őrületétől visszavonultan él, s most is azt vallja: nem kell feltétlenül vagyonokat áldoznunk arra, hogy legyen stílusunk.

olvass tovább

Kate Moss újra függő

  • 2012. március 20.

Ám most nem az alkohol és a drog tartja fogságban őt, hanem a Dior Addict Extreme rúzs újdonságok! Hiszen Kate lett az arca a Dior Addict Extreme új make up kollekciójának.

olvass tovább