Nem tudjuk elfogadni, hogy nem kellünk

Nehezen megy, vagy egyáltalán nem is megy, annak elfogadása, ha úgy ér véget egy kapcsolat, hogy nem a mi döntésünk következménye. Nem bírjuk elfogadni a dolgok alakulását, hiába erőlködünk, merthogy úgy erőlködünk a megértésen, majd beledöglünk.

olvass tovább

Vezesd az életed!

Izgalmas utazás az önismeret és az önbecsülés felé vezető út. Kiemelkedő pontjai, amikor a kisebb-nagyobb sikerek határozottan megmutatkoznak, és végre saját szemünkkel látjuk működésüket.

olvass tovább

Szakítás férfi és női módra

Egyénenként is más szakítási szokásaink vannak, nőként és férfiként pedig határozottan elkülönül a bevett gyakorlat. Én például akárhányszor szakítottam életemben, mind igazi, amolyan végső elhatározásból született döntések voltak, amikből nem volt visszaút.

olvass tovább

Jár a jó szex

A szexuális életünk nagyrészt rajtunk múlik. Azon is, hogy merünk-e szólni, ha valami nem jó, ha nem élvezzük, vagy ha unjuk, és nem kívánjuk tovább folytatni a viszonyt. Nem tudni, miért, de valahogy nincs kódolva bennünk, hogy szóvá tegyük a valós igényeinket.

olvass tovább

Az áldozatok mindenkit áldozattá akarnak tenni

Próbálom megérteni mások nézőpontját, célját, élethez való viszonyát. Látni mit, miért tesznek, elfogadni, hogy mások más célokért dolgoznak, más lelkesíti őket és másképp képzelik a világ jövőjét. Ezek között léteznek olyan elképzelések, amelyek közel állnak hozzám, amelyek mögött hasonló életfeladatot, felfogást látok, és léteznek olyanok is, amelyeket igyekszem elfogadni, de egyetérteni nem tudok velük, igaz, nincs is rá szükség.

olvass tovább

Az emberi kapcsolatok minden felett

Talán egyetlen újévem se volt olyan annyira izgalmas, annyi lehetőséggel teli mint a mostani. Felszabadultnak érzem magam, könnyednek, erősnek, csupán egyetlen dolog zavar: az idő múlása. Reggel kinyitom a szemem, s az üres lakásban rám ömlik az érzés, milyen boldog, elégedett és hálás vagyok mindenért, amim van.

olvass tovább