Good morning sunshine smoothie recept
Ha szereted a gyors, könnyen elkészíthető, vitaminban gazdag reggeliket, ráadásul örülten imádod az epret, akkor a következő smoothie receptet neked találták ki!
olvass továbbHa szereted a gyors, könnyen elkészíthető, vitaminban gazdag reggeliket, ráadásul örülten imádod az epret, akkor a következő smoothie receptet neked találták ki!
olvass továbbAhogy beköszönt a nyár, a koktélok mellett a jégkrémek is előtérbe kerülnek. Az üzletekben kapható termékek többsége viszont hozzáadott adalékanyagok sorát tartalmazza. Érdemes tehát a házi készítésű, felesleges tartósítószerektől és mesterséges színezékektől mentes recepteket választani. Az elkészült édesség nagyon mutatós is egyben, amit Instagramon sem árt megörökítenünk. Íme, 12 jeges finomság!
olvass továbbA nyár a legideálisabb alkalom arra, hogy életmódváltásba fogjunk, méregtelenítsük szervezetünket, megszabaduljunk a fölösleges kilóktól, feltöltsük vitamin és ásványi-anyag raktárainkat. Ilyenkor nemcsak a zöldségek tisztító, lúgosító erejében bízhatunk, hanem van néhány idénygyümölcs, amely helyesen fogyasztva méregteleníti a szervezetet, hidratálja sejtjeinket! Egyik ilyen a magas kálium tartalmú görögdinnye. Nagy hangsúly van viszont a helyes fogyasztásán. Mit értünk ez alatt?
olvass továbbMélyhűtött finomság, háromféle margarita felhasználásával egy frissítő, alkoholos élményért. Az összeállítás negyedóra alatt kész, a különböző rétegeket viszont két órán keresztül kell a mélyhűtőben tartani, mielőtt egymásra kerülnének, ezért érdemes a felszolgálást megelőző napon elkészíteni őket.
olvass továbbMert gurul, és piros. Mert isteni. Mert ha látjuk, tudjuk, itt a nyár. Mert szörpben is a kedvencünk. Lehet belőle mennyei gyümölcstortát készíteni, meg mindenféle másmilyen süteményt is. Kell még indok? Nekünk van még nyolc érvünk, hogy miért szeretjük.
olvass továbbA tavasz mindenkinél a megújulás időszaka, így ilyenkor érdemes különös figyelmet fordítani a megfelelő vitaminbevitelre, illetve feltölteni a télen kimerült szervezetedet. Egy lékúra kiváló választás lehet, hiszen a nyersen préselt zöldség és gyümölcslevek segítenek, hogy fittebbnek érezd magad, ráadásul a tavaszi fáradtságot is könnyebben átvészelheted!
olvass továbbTalán nincs is olyan ember a világon, aki ne szeretné ezt a mennyei gyümölcsöt, pedig nem is gyümölcsként, hanem gyógynövényként kezdte pályafutását valamikor az ókorban. Ráadásul nemcsak finom, de több, mint háromszáz biológiailag értékes anyagot is tartalmaz. Még a növény leveleiben is gyógyító erő van. Lássuk, miért is imádjuk.
olvass továbbA wonut a gofri és a fánk házasításával létrejött újhullámos édesség. A gofri tésztáját gofrisütőben készítjük el, majd olajban sütjük ropogósra és aranybarnára, ezután pedig cukormázba mártjuk. Az elkészült finomságot apróra vágott almával és fahéjjal ízesíthetjük, a gyümölcsöt azonban akár a tésztába is bele süthetjük.
olvass továbbHa az élet citromot dob, csinálj belőle limonádét! Viccet félretéve, tényleg érdemes gyakran magunkhoz venni ezt a sárga csodát, hiszen általa egészségesek, szépek, tiszták, és roppant trükkösek lehetünk! Nézzük csak, hogy mi mindenre jó ez a déligyümölcs!
olvass továbbNem véletlen, hogy az áfonya az egyik legkedveltebb bogyós gyümölcs, hiszen hihetetlenül egészséges. Mindössze egyetlen adag áfonya annyi antioxidánst tartalmaz, mint amennyi 5 adag sárgarépában vagy brokkoliban megtalálható. Rendszeres fogyasztása csökkenti a különböző szív-és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, a szürkehályog, és egy tucat öregkori betegség kialakulásának kockázatát is. Szóval az áfonya szép és jó, de valljuk be igazán jellegzetes, savanykás íze miatt szeretjük. Na, meg a kékeslila színéért, aminek hála bármelyik sütit fel lehet dobni vele!
olvass továbbA narancs azon túl, hogy az egyik legízletesebb gyümölcs és tele van C-vitaminnal, több más szempontból is igen értékes kiegészítője lehet a mindennapi étrendednek. Természetes immunrendszer erősítő, és segít megelőzni, adott esetben leküzdeni, a megfázást és az influenzát. További indokokat gyűjtöttünk össze, hogy miért is érdemes a lédús gyümölcsöt rendszeresen fogyasztani.
olvass továbbMint minden évben, a Smithsonian Magazin idén is megrendezte szokásos évi fotópályázatát. A smithsonian.com oldalán jelenleg a 2014-es év gyümölcsei láthatók Élővilág, Utazás, Emberek, Americana, Alternatív Képek és Mobil kategóriákban. Mind más-más szeletét mutatja be világunknak. A magazin már 12. éve rendezi meg a versenyt, ahova idén összesen 26.000 fotót küldtek be a pályázatra, a világ 93 országából. A nyerteseknek rendezett díjátadót most március 31-én tartják meg, ahol a közönség által legjobbnak tartott fényképeket is díjazzák. Ezekből szemezgetünk most.
olvass továbbHa az aktuális időjárási viszonyokból nem is, a szezonális zöldségekből, gyümölcsökből lehet tudni, milyen évszak van. Az egyik ilyen jelző növény a márciusban népszerű medvehagyma, ami mostanra ellepi az összes valamirevaló piacot.
olvass továbbA kémiai, más néven AHA- vagy gyümölcssavas hámlasztás a leghatékonyabb módja a bőrszerkezet javításának. Az enyhe savas kezelésből több alkalom szükséges, amely a tavaszi megújulás tökéletes alapja lehet, hiszen még a nyári UV áradat előtt ajánlják, viszont a tél által megviselt arcbőr felfrissítésére. Összegyűjtöttünk négy okot, amiért nekünk ez a kedvencünk:
olvass továbbÍgy a tavasz közeledtével, amikor szervezetünk már igencsak kiéhezett a vitaminokra és ásványi anyagokra, de a boltokban még mindig nehéz friss zöldségekhez és gyümölcsökhöz jutnunk még mindig aktuális és jó megoldás, ha a csírák fogyasztásával színesítjük az étrendünket.
olvass továbbHideg esték, meleg vacsorák, ráadásul nyarat idéző, napfényes ízekkel. Lehetetlen? Nem az! A ma oly divatos egészséges életmód, étrend alappillérei szinte kivétel nélkül a mediterrán konyha alapjait követik. Sok zöldség, gyümölcs, olívaolaj, teljes kiőrlésű gabonák, olajos magvak, halak és szárnyasok, ez a Földközi-tenger országainak természetes és ösztönös ételsor, nekünk pedig még van mit tanulnunk belőle!
olvass továbbA ricottát, mint oly sok minden finomságot a gasztronómiában, Olaszországnak köszönhetjük. Az elnevezés szó szerinti fordítása: „még egyszer megfőzni”. Olasz sajt, mely bennünket inkább túróra emlékeztet, bár tulajdonképpen a túró is a sajt egy fajtája.
olvass továbbUgye néha veletek is előfordul, hogy egy íz visszahoz egy élményt? Nekem most a füge ilyen. Egyszerűen imádom, és ahányszor eszem, mindig a nyári, törökországi élmények jutnak az eszembe. Annyira a bolondja lettem, hogy már vannak füge beszállító barátaim, akik biztosítanak a fügeutánpótlásról. Van benne A vitamin, B1- és B2 vitamin, különböző antioxidánsok, Omega zsírsavak. A káliumtartalma is magas, és nagy mennyiségben kalciumot is tartalmaz. Úgyhogy csudajó ez a mézédes gyümölcs, amit én főleg magában fogyasztok, de azért van néhány tippem arra is, hogyan használhatjuk fel másként.
olvass továbbMandulakarmos boszorkányujjak, kukacos gyümölcszselé, emberi szemes panna cotta és féreg gumicukor. Mi kell még? Összegyűjtöttünk nektek tíz vicces desszertet, amivel meglephetitek a barátotokat Mindenszentekkor. Rémisztésre fel!
olvass továbbA hírességek sem születtek egyből sikeresnek, bizony sokaknak hosszú utat kellett megjárniuk míg végül a befektetett munka meghozta gyümölcsét. Most összegyűjtöttünk néhány hírességet, akik meglepő foglalkozást űztek mostani szakmájuk előtt.
olvass tovább