Kulcsszó keresés /


12 szuperegészséges jégkrém recept

  • 2015. június 23.

Ahogy beköszönt a nyár, a koktélok mellett a jégkrémek is előtérbe kerülnek. Az üzletekben kapható termékek többsége viszont hozzáadott adalékanyagok sorát tartalmazza. Érdemes tehát a házi készítésű, felesleges tartósítószerektől és mesterséges színezékektől mentes recepteket választani. Az elkészült édesség nagyon mutatós is egyben, amit Instagramon sem árt megörökítenünk. Íme, 12 jeges finomság!

olvass tovább

Nyári méregtelenítés: lúgosítás görögdinnyével

  • 2015. június 11.

A nyár a legideálisabb alkalom arra, hogy életmódváltásba fogjunk, méregtelenítsük szervezetünket, megszabaduljunk a fölösleges kilóktól, feltöltsük vitamin és ásványi-anyag raktárainkat. Ilyenkor nemcsak a zöldségek tisztító, lúgosító erejében bízhatunk, hanem van néhány idénygyümölcs, amely helyesen fogyasztva méregteleníti a szervezetet, hidratálja sejtjeinket! Egyik ilyen a magas kálium tartalmú görögdinnye. Nagy hangsúly van viszont a helyes fogyasztásán. Mit értünk ez alatt?

olvass tovább

Margarita jégkrém

  • 2015. május 12.

Mélyhűtött finomság, háromféle margarita felhasználásával egy frissítő, alkoholos élményért. Az összeállítás negyedóra alatt kész, a különböző rétegeket viszont két órán keresztül kell a mélyhűtőben tartani, mielőtt egymásra kerülnének, ezért érdemes a felszolgálást megelőző napon elkészíteni őket.

olvass tovább

8 ok, amiért szeretjük a málnát

  • 2015. május 11.

Mert gurul, és piros. Mert isteni. Mert ha látjuk, tudjuk, itt a nyár. Mert szörpben is a kedvencünk. Lehet belőle mennyei gyümölcstortát készíteni, meg mindenféle másmilyen süteményt is. Kell még indok? Nekünk van még nyolc érvünk, hogy miért szeretjük.

olvass tovább

Vitalizáld magad tavaszra és tarts lékúrát!

  • 2015. május 06.

A tavasz mindenkinél a megújulás időszaka, így ilyenkor érdemes különös figyelmet fordítani a megfelelő vitaminbevitelre, illetve feltölteni a télen kimerült szervezetedet. Egy lékúra kiváló választás lehet, hiszen a nyersen préselt zöldség és gyümölcslevek segítenek, hogy fittebbnek érezd magad, ráadásul a tavaszi fáradtságot is könnyebben átvészelheted!

olvass tovább

8 ok, amiért szeretjük az epret

  • 2015. május 04.

Talán nincs is olyan ember a világon, aki ne szeretné ezt a mennyei gyümölcsöt, pedig nem is gyümölcsként, hanem gyógynövényként kezdte pályafutását valamikor az ókorban. Ráadásul nemcsak finom, de több, mint háromszáz biológiailag értékes anyagot is tartalmaz. Még a növény leveleiben is gyógyító erő van. Lássuk, miért is imádjuk.

olvass tovább

Wonut, az új gasztro trend

  • 2015. április 30.

A wonut a gofri és a fánk házasításával létrejött újhullámos édesség. A gofri tésztáját gofrisütőben készítjük el, majd olajban sütjük ropogósra és aranybarnára, ezután pedig cukormázba mártjuk. Az elkészült finomságot apróra vágott almával és fahéjjal ízesíthetjük, a gyümölcsöt azonban akár a tésztába is bele süthetjük.

olvass tovább

Citrom, a csodagyümölcs

  • 2015. április 27.

Ha az élet citromot dob, csinálj belőle limonádét! Viccet félretéve, tényleg érdemes gyakran magunkhoz venni ezt a sárga csodát, hiszen általa egészségesek, szépek, tiszták, és roppant trükkösek lehetünk! Nézzük csak, hogy mi mindenre jó ez a déligyümölcs!

olvass tovább

Áfonyás sajttorta muffin

  • 2015. április 06.

Nem véletlen, hogy az áfonya az egyik legkedveltebb bogyós gyümölcs, hiszen hihetetlenül egészséges. Mindössze egyetlen adag áfonya annyi antioxidánst tartalmaz, mint amennyi 5 adag sárgarépában vagy brokkoliban megtalálható. Rendszeres fogyasztása csökkenti a különböző szív-és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, a szürkehályog, és egy tucat öregkori betegség kialakulásának kockázatát is. Szóval az áfonya szép és jó, de valljuk be igazán jellegzetes, savanykás íze miatt szeretjük. Na, meg a kékeslila színéért, aminek hála bármelyik sütit fel lehet dobni vele!

olvass tovább