Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.stylemagazin.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • DIVAT&STÍLUS
    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity
  • SZÉPSÉG
    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok
  • KERESD A NŐT
    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont
  • STYLELIFE
    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family
  • STYLE LOUNGE
  • STYLENEWS
    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények
  • STYLEHOME
Trendek:
Életstílus
Stylenews - A sport mint művészet – egy különleges szemlélet

A sport mint művészet – egy különleges szemlélet

Stylenews
Keresd a nőt! - Mindent vagy semmit – avagy az ár, amit a bizalomért fizetsz

Mindent vagy semmit – avagy az ár, amit a bizalomért fizetsz

Keresd a nőt!
Stylelife - Amit nem akarsz látni… mégis irányít: a tudattalan minták ereje

Amit nem akarsz látni… mégis irányít: a tudattalan minták ereje

Stylelife
Hírek - Az elegancia ünnepe – beszélgetés Kanizsai Szilviával, a Canissi alapítójával

Az elegancia ünnepe – beszélgetés Kanizsai Szilviával, a Canissi alapítójával

Hírek
Keresd a nőt! - A legszebb karácsonyi ajándék lenne, ha még egyszer együtt ülhetnénk az asztalnál

A legszebb karácsonyi ajándék lenne, ha még egyszer együtt ülhetnénk az asztalnál

Keresd a nőt!
Keresd a nőt! - Miért épp az ünnepek idején törnek elő a régi érzések és kapcsolati minták?

Miért épp az ünnepek idején törnek elő a régi érzések és kapcsolati minták?

Keresd a nőt!
Stylenews - 10 dolog, amit nem tudtál a Grincsről

10 dolog, amit nem tudtál a Grincsről

Stylenews
Gasztronómia - Rusztikusból ragyogó - Így lesznek a hétköznapi hozzávalókból ünnepi fogások

Rusztikusból ragyogó - Így lesznek a hétköznapi hozzávalókból ünnepi fogások

Gasztronómia
Stylenews - Új név, új hely, új célcsoport – PETHIK néven nyit új korszakot a fenntartható márka

Új név, új hely, új célcsoport – PETHIK néven nyit új korszakot a fenntartható márka

Stylenews
Divat & Stílus - Stílusiskola: outfit ötletek céges karácsonyi partykra

Stílusiskola: outfit ötletek céges karácsonyi partykra

Divat & Stílus
Stylenews - Hihetetlen gyűjtemény került elő Puskás Ferencről és az Aranycsapatról - a Virág Judit Galéria árverezi el a kollekciót

Hihetetlen gyűjtemény került elő Puskás Ferencről és az Aranycsapatról - a Virág Judit Galéria árverezi el a kollekciót

Stylenews
Mobility - Kedvenc receptem MEB platformra - Új Škoda Elroq 85 Teszt

Kedvenc receptem MEB platformra - Új Škoda Elroq 85 Teszt

Mobility
Rendezvények - Winterwunder Mörbisch – a világ legnagyobb betlehemi jászola idén még nagyobb, még színesebb, még varázslatosabb!

Winterwunder Mörbisch – a világ legnagyobb betlehemi jászola idén még nagyobb, még színesebb, még varázslatosabb!

Rendezvények
  1. VinCE 2011

VinCE 2011

  • 2011. március 29.
  • Komment

Idén már második alkalommal költöztek be egy hétvégére (2011.március 19-20.) a hazai és külföldi borászok, borkereskedők, és a gasztronómia képviselői a budapesti ötcsillagos Corinthia Grand Hotel Royal patinás épületébe. A VinCE 2011 minden részletében megtervezett professzionális boresemény a borvilág, a gasztronómia, a borkereskedelem és a borszerető közönség számára.

  Megosztás Küldés

VinCE 2011 -  -  - bor, borskóstoló, VinCE 2011,
A rendezvény nevében a CE rövidítés Közép-Európa angol nevére utal, mert a szervezők hosszú távú célja, hogy e régiónak vezető borszakmai eseményévé váljon. A VinCE-én a kiállítás mellett ültetett kóstolókon-mesterkurzuson-, előadásokon és interaktív workshopokon kóstolhatott, tanulhatott a borkedvelő közönség.

Az eseményen 120 borászat vett részt, többségük magyar, de jelen volt egyéb régióbeli pincészet is, illetve borkereskedők és importőrök akik távoli országok boraival színesítették a kínálatot. A borok mellet a pálinka is jelentős szerepet kapott, a legjobb pálinkafőzdék termékeivel is megismerkedhetett, aki a Pálinkacsarnokba ellátogatott. Egyéb gourmet termékek kóstolására is nyílt lehetőség, például: sajtok, olívaolajak, különleges kolbászok, sonkák, csokoládék, de még két kávés standon is ízlelhették a különlegességeket a vendégek.

Ha már az ízlelésnél tartunk a kóstolást a Heinemann Testvérek Kft. teraszán kezdtem. Ők külföldi borokkal foglalkoznak ezzel színesítve az eseményt. Először egy cavát ízlelhettem a Codorníu Rose Brut-t (pinot noir és chardonnay).  Cava Spanyolország palackos erjesztésű pezsgője, mely technológiát a franciáktól vettek át. A bizsergető nedű könnyed, friss, kicsit a málnás íz világra emlékeztet, jól behűtve fogyasszuk. A kóstolási sort francia borokkal folytattam. A Laroche pincészet Chablis (2009) fehér borával, mely intenzív illatú, szép savakkal rendelkező harmonikus, zamatos, almás, mezei virágos ízérzettel. A második Chablis Premier Cru (2006) komoly testtel rendelkező telt, hosszú ízérzetű bor. Következő borom a Syrah (2008) volt, mély rubin színű, gazdag gyümölcsös íz világgal rendelkező fajtajelleges bársonyos ital. Még mindig Franciaországnál maradva a Lafite Rothschild pincészet Légende (2007) borát kóstoltam, ami cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc, petit verdot szőlőfajták házasítása. Szájban a bor lágy, kerek, komplex gyümölcs jegyekkel, hosszú utóízzel. Majd a Chateau d’Aussiéres (2007) borral folytattam ennek összetétele Syrah, Grenache, Mourvedre. Ez a nemes nedű limitált mennyiségben készült, a bor 40%-a tölgyfahordóban érlelődik 12-16 hónapot. Itt kóstolhattam a Cecchi Toscanai pincészet bio Natio Chianti borát is. Portugáliát se hagyhattam ki, teszteltem egy-két Oportót, a Royal Oporto (Douro) Rosét önmagában és koktélként és egy Quinta Carvolhes Reserve Tawnyt (7 éves).

Külföldi borokat magam mögött hagyva rátértem kis hazánk borainak ízlelgetésére. Borbély Pincészet Gabriella Muscat Ottonel (2010, borba a muskotályra jellemző intenzív parfümös illat érződik, ízében fűszeres zamatok, közepes savérzet, telt, hosszú lecsengésű, friss elegáns. Balatonnál maradva a Figula Pincészet két olaszrizlingjét ízlelgettem.  Az Arácsi Olaszrizling (2009) szőlője 80-100 éves kisfürtű tőkéről származik. Finom, intenzív rezeda illatú, fajtajelleges, kicsit minerális karakterű, telt, harmonikus ital, utóízében a fajtára jellemző keserű mandulás jegyekkel. A Sáfránykert (2009) Olaszrizling dűlő válogatás, fahordós érlelésű, szinte olajos testű bor, illata a vadvirágra emlékeztet, ízében némi citrusosság felfedezhető, keleties fűszerekkel. Harmonikus elegáns bor. Az Istvándy Pincészettől ajánlom mindenki figyelmébe a Kéknyelűt (2010). Illatát virág, méz és banán jellemzi, ízében mineralitás és kicsit a gyümölcsös jegyek érződnek, magasabb savérzettel. A Bizsergés (2010) hordóminta, sárgamuskotályból készült gyöngyöző bor. Intenzív, jellegzetesen muskotályos jegyek érződnek illatban és ízben is. A nyár egyik hűsítő, frissítő bora lehet.  A Pálffy Pince (Köveskál) borait sem hagyhattam ki a kóstolásból.  Az Olaszrizling (2009) jobban ízlett, mint a korábbi évjárata, színe világos aranysárga, illatában felfedezhető némi ásványosság, de a citrusok és barack is érződik. Ízében elegáns lendületes savak, barackos, körtés ízek, krémes jelleggel, de a talaj sóssága is felfedezhető.

Áttérve a vörös borokra a Bodri Pincészet Optimus Cuvée (2007) borát szemeltem ki, ami jó választásnak bizonyult. Merlot, cabernet sauvignon és cabernet franc házasítása, a Selection sorozat egyik tagja. A három fajta bor külön-külön tartályban erjedt 12 hónapig, utána első töltésű kis tölgyfahordóba kerültek érlelésre szintén 12 hónapra. Utána házasították össze a tételeket és így is 12 hónapot érlelődött hordóban, mely után még 1 év palackérlelés következett.  Dúzsi Tamás asztalánál a 2010-es roséit kóstoltam (kékfrankos és cabernet), mind a két bor nyári kedvenc lesz. A Vylyan Pincészet Dobogó (2006) bora, Cabernet Sauvignon válogatás a Dobogó dűlőből. Hamarosan az üzletek polcain láthatjuk ezt a csomagolásában elegáns küllemű bort. A külső forma mellett a palack tartalma is elegáns. Hosszú hordós és palackos érlelés, mély sötét rubin szín, telt gyümölcsös (feketeszeder, aszalt meggy) csokoládés, kávés jegyek uralják az italt. A határozott tanin és élénk savérzet hosszú életűvé teszi a bort.

A szívemnek kedves két pincészet borainak kóstolását hagytam utoljára. Vida Pincészettől az egyik nagy kedvencem a La Vida sorozat Merlotja (2007).Ezt a bort választották a VinCE 2010 borának. Színe mély rubin, illata kissé töppedt szőlős jellegű. Ízét meleg, telt, vörös húsú gyümölcsök jellemzik, csokoládés, kávés aromákkal. Az egyensúlyban lévő sav, a finom cserzőanyag, egy igazi gyümölcsös merlot íz világát mutatja. A másik kedvenc borászom Maul Zsolt Villányból. Tőle először a Solar (2010) sauvignon blanct ízleltem, mely illatában és ízében a szőlőfajtára jellemző füves jegyek dominálnak. Fiatalos, könnyed, de van benne valami izgalom. Megint egy újabb évjáratát kóstolhattam a Víziónak (2009). Pinot Noir, merlot, kékfrankos házasítása egyenlő arányban. A három nemes szőlőfajta minden kedvező tulajdonságát magában foglalja a bor. Komplex erőteljes íz világ, érett szeder, szelídebb sav és tanin jellemzi ezt a telt gyümölcsös Víziót. Végül egy igazán meglepetésre okot adó borral zártam a” Virgo” Hedonistával melynek az alkohol tartalma 17 %. Színében a vörös minden árnyalata felfedezhető, illata mámorító. Ízében erőteljes a tanin, de emellett intenzíven érződnek a gyümölcsök (fekete ribizli, szilva), kis vaníliás, csokis jelleg. Különlegesen érlelt, sűrű, harmonikus bor.
 
Ismét egy csodálatos délutánt, illetve estét tölthettem el a Hotel konferencia részlegének termeiben élvezve a hazai és külföldi borokat. Az exkluzív környezet méltóságot adott a rendezvénynek.  A szervezőket dicséri, hogy minden asztalnál volt borkiöntő, és 1-2 kancsó víz, amivel a poharakat lehetett kiöblíteni, vagy esetleg aki megszomjazott ihatott is belőle. Sőt kis rágcsálni valóval is semlegesíthettük ízlelőbimbóinkat két bor között.  Ajánlom mindenkinek, hogy látogasson el a következő VinCE rendezvényre. Megéri!

  • bor borskóstoló VinCE 2011

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

  Megosztás Küldés

Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek
    Bor és irodalom: miért találkozik két világ az élményben? - Stylenews, divat, életmód, stílus
    Bor és irodalom: miért találkozik két világ az élményben?
    • Stylenews
    Kell a helyszín- HELLO HILLTOP! - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Kell a helyszín- HELLO HILLTOP!
    • Stylelife
    Etyek- A magyar Toszkána - A Rókusfalvy Pincészet 25 éves jubileumi eseményén jártunk.
    Tizennégy ország borászati szakembereinek tudományos találkozója
    Heti top 10A hét legjobb írásai
    Top100: kihagyhatatlan karácsonyi filmek decemberre - Stylenews, divat, életmód, stílus
    Top100: kihagyhatatlan karácsonyi filmek decemberre
    • Stylenews
    Egy érzelmileg elérhetetlen férfival kár terveket szövögetni - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Egy érzelmileg elérhetetlen férfival kár terveket szövögetni
    • Keresd a nőt!
    Vajon visszafutsz-e még - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Vajon visszafutsz-e még
    • Keresd a nőt!
    5 kapcsolati játszma, amelyek a nárcisztikus emberek kedvencei
    Nem jó egyedül
    Stílusiskola: outfit ötletek céges karácsonyi partykra
    Fűszeres italok karácsonyra házilag
    Hogyan nyűgözhetsz le egy nőt
    Top10: home decor ötletek decemberre
    Egyedül is végig tudod táncolni

    Kapcsolódó cikkek

    Bor és irodalom: miért találkozik két világ az élményben?

    Bor és irodalom: miért találkozik két világ az élményben?

    Kell a helyszín- HELLO HILLTOP!

    Kell a helyszín- HELLO HILLTOP!

    Etyek- A magyar Toszkána -  A Rókusfalvy Pincészet 25 éves jubileumi eseményén jártunk.

    Etyek- A magyar Toszkána - A Rókusfalvy Pincészet 25 éves jubileumi eseményén jártunk.

    Tizennégy ország borászati szakembereinek tudományos találkozója

    Tizennégy ország borászati szakembereinek tudományos találkozója

    Ismét Magyar Bor Napja - KOCCINTÁS 2024 a Vajdahunyadvárban!

    Ismét Magyar Bor Napja - KOCCINTÁS 2024 a Vajdahunyadvárban!

    Sétált oroszlánokkal, evezett aligátorok és búvárkodott cápák között – most Etyeken készít különleges borokat

    Sétált oroszlánokkal, evezett aligátorok és búvárkodott cápák között – most Etyeken készít különleges borokat


    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legfrissebb cikkek
    Divat & Stílus
    Szépség
    Életmód
    Otthon & Design
    Stylelife

    DIVAT&STÍLUS

    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity

    SZÉPSÉG

    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok

    KERESD A NŐT

    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont

    STYLELIFE

    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family

    STYLE LOUNGE

    STYLENEWS

    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények

    STYLEHOME

    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • DIVAT&STÍLUS
      • Hírek
      • Stílusiskola
      • Celebrity
    • SZÉPSÉG
      • Smink
      • Bőrápolás
      • Hajápolás
      • Illatok
    • KERESD A NŐT
      • Fesztelen mindennapok
      • Lélekhangok
      • Férfi szemmel
      • Szívvonal
      • Férfiszempont
    • STYLELIFE
      • Gasztronómia
      • Otthon & Design
      • Egészség
      • Fitness
      • Stylebusiness
      • Utazás
      • Esküvő
      • Stylekids
      • Style family
    • STYLE LOUNGE
    • STYLENEWS
      • Aktuális
      • Interjúk
      • Mobility
      • Style ART
      • Kultúr-kitérő
      • Rendezvények
    • STYLEHOME
    • MENSTYLE.HU