Superfood, avagy avokadósaláta
Ennek a bejegyzésnek azon kedves Pajtásaim fognak örvendezni, akik készülnek a bikini szezonra, mert hogy tényleg szuper kajáról beszélünk.
És hogy miért is superfood? A szuperétel az, aminek nagyon magas tápanyagtartalma van, adalékanyagoktól mentes, ennél fogva szuperegészséges is. Ilyenek a bogyós gyümölcsök, a hüvelyesek, algák, tengeri herkentyűk, gabonafélék, magvak és az avokádó. A receptben tehát találkozhattok az avokádóval, a rákkal, a kókusztejjel, a korianderrel és a rizstésztával.
A legszuperebb superfood az avokádó, legalábbis az okosok ezt mondják, ugyanis proteinben gazdag, ráadásul olyan zsírok vannak benne, amelyek nagyon fontosak az emberi szervezet számára. Nagyon magas a karotintartalma, ami azt jelenti, hogy sok benne az A vitamin, tehát ha sok avokádót eszünk, úgy fogunk látni, mint a sas. Erőteljes gyulladáscsökkentő hatása abban rejlik, hogy nagyon sok C és E vitamint tartalmaz, szelénben, cinkben és Omega3 zsírsavakban is gazdag. Ahhoz, hogy a vitaminokban és ásványi anyagokban a leggazdagabb termést szerezzük be, mindenképpen a sima felületű nem túl puha avokádót kell választani, ami azzal jár hogy kicsit nehezebben lehet megpucolni, de az egészségért meg kell szenvedni.
A tengeri herkentyűk varázslatos képességeiről szerintem senkit nem kell meggyőznöm. A kókusztej a legeslegjobb hidratáló, valamint kiváló rengeteg szájprobléma kezelésére is. A koriander az egyik kedvenc zöld fűszerem, a medvehagymáról nem is beszélve.
Szóval ennyit a tudásról. Most már tudjátok, hogy a recept, amit tálalok Nektek szuperegészséges, a két főre elegendő adag kcal értéke 336 és egyébként pedig ultrafinom.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez