Mi a hosszú élet titka?
A lassú étkezés kevesebb kalóriát jelenthet. Azok az emberek, akik lassan étkeznek, kevésbé valószínű, hogy elhízottak lesznek, illetve csökkentik a szívbetegség, a cukorbetegség és a stroke kockázati tényezőit.
„A lassabb étkezés döntő életmódváltozást jelenthet a betegségek megelőzésében” - mondta Takayuki Yamaji, a japán Hirosima Egyetem kardiológusa . "A gyors étkezés nagyobb glükóz termelődéssel jár, így könnyebben okoz inzulinrezisztenciát." -tette hozzá.
Legyél éber a kalóriákkal kapcsolatban, különösen akkor, ha éppen nyaralsz, vagy a szabadidődet töltöd. Ugyanis kutatásokkal alá van támasztva, hogy ilyen pihenő időszakokban az emberek jelentős többsége sokkal kevésbé figyel arra, hogy mit és mennyit eszik.
Íme három rossz szokás, amit érdemes elkerülni:
Használj kevesebb sót
Az embereknek naponta kevesebb, mint 2300 milligramm nátriumot szabadna fogyasztaniuk.
Állj le a szénsavas üdítőitalokkal
A kutatók véleménye ebben a témakörben megoszlik, azonban abban többségük egyetért, hogy a cukros, szénsavas üdítők több kárt okoznak, mint jót az emberi szervezetben. Ez alól a diétás üdítők sem képeznek kivételt, ugyanis az úgynevezett "light" cukros üdítők becsapják a szervezetet. Azt az üzenetet küldik a szervezet számára, hogy várja a kalóriát, mert az hamarosan megérkezik. Ezzel pedig önromboló mechanizmust indít be.
A mesterségesen édesített italok a stroke és a demencia fokozott kockázatához kapcsolódhatnak. Egy 2015-ös tanulmány megállapította, hogy azok az idősebb nők, akik naponta kétszer vagy több alkalommal diétás szénsavas italokat fogyasztanak, 30% -kal nagyobb valószínűséggel szenvednek kardiovaszkuláris betegségben.
Légy óvatos az alkohollal
Az alkoholizmus sajnos jelentős problémát okoz napjainkban. És nagyon úgy tűnik, hogy a helyzet egyre csak rosszabbodik. A függőségek alapból rossz hatással vannak az emberi szervezetre, legyen szó bármiről, ugyanakkor az alkohol különösképpen magas számban okoz halált. A másnaposság kezelése, valamint az alkoholizmus kezelése ma már többmilliárdos iparággá vált, szakértők szerint.
A legújabb kutatások szerint még a könnyű alkoholfogyasztás is számos vezető ráktípus( köztük a mell, a vastagbél, a nyelőcső) kockázatának növelésével jár . A társadalom 5% és 6% között említi az új rákok és a rákos halálesetek globális arányát az alkoholhoz közvetlenül kapcsolódóan.
Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!
Szólj hozzá a cikkhez