Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.stylemagazin.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • DIVAT&STÍLUS
    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity
  • SZÉPSÉG
    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok
  • KERESD A NŐT
    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont
  • STYLELIFE
    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family
  • STYLE LOUNGE
  • STYLENEWS
    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények
  • STYLEHOME
Trendek:
Életstílus
Otthon & Design - Top10: így varázsolhatod ragyogóvá a vacsora asztalt karácsonykor

Top10: így varázsolhatod ragyogóvá a vacsora asztalt karácsonykor

Otthon & Design
Keresd a nőt! - Közös ügyünk az állatvédelem – portréinterjú  Dr. Vetter Szilviával

Közös ügyünk az állatvédelem – portréinterjú Dr. Vetter Szilviával

Keresd a nőt!
Stylelife - Nagy téli bakancslista – programok, amelyek felejthetetlenné teszik az ünnepi időszakot!

Nagy téli bakancslista – programok, amelyek felejthetetlenné teszik az ünnepi időszakot!

Stylelife
Divat & Stílus - Stílusiskola: karácsonyi outfitek fehérrel

Stílusiskola: karácsonyi outfitek fehérrel

Divat & Stílus
Stylelife - Mindent a cél érdekében -  Mindent a Bak jegyről

Mindent a cél érdekében - Mindent a Bak jegyről

Stylelife
Keresd a nőt! - Isten nem siet. Nem időkhöz kötött hanem szándékhoz

Isten nem siet. Nem időkhöz kötött hanem szándékhoz

Keresd a nőt!
Stylelife - Mi történik a héten? 2025.12.22-28.

Mi történik a héten? 2025.12.22-28.

Stylelife
Mobility - Luxus Elérhető Áron: Omoda 9 SHS Teszt

Luxus Elérhető Áron: Omoda 9 SHS Teszt

Mobility
Hírek - Az elegancia ünnepe – beszélgetés Kanizsai Szilviával, a Canissi alapítójával

Az elegancia ünnepe – beszélgetés Kanizsai Szilviával, a Canissi alapítójával

Hírek
Stylenews - 10 dolog, amit nem tudtál a Grincsről

10 dolog, amit nem tudtál a Grincsről

Stylenews
Stylelife - A kutya hirtelen kedvetlen, lassú, bújós? – A csendes betegségek láthatatlan jelei

A kutya hirtelen kedvetlen, lassú, bújós? – A csendes betegségek láthatatlan jelei

Stylelife
Keresd a nőt! - Minden rosszban, van valami jó

Minden rosszban, van valami jó

Keresd a nőt!
Keresd a nőt! - A legszebb karácsonyi ajándék lenne, ha még egyszer együtt ülhetnénk az asztalnál

A legszebb karácsonyi ajándék lenne, ha még egyszer együtt ülhetnénk az asztalnál

Keresd a nőt!
Gasztronómia - 10 kreatív és aranyos süti, amit el kell készítened idén karácsonykor

10 kreatív és aranyos süti, amit el kell készítened idén karácsonykor

Gasztronómia
  1. STYLELIFE
  2. Gasztronómia
  3. 10 kulcsszó, amit ismerned kell a japán...

10 kulcsszó, amit ismerned kell a japán konyhaművészetről

  • 2025. március 12.
  • Komment

A japán gasztronómia világszerte elismert precizitásáról, kifinomultságáról és az összetevők iránti mélységes tiszteletről. A hazánkban immár 15 éve jelenlévő NOBU-birodalom helyi képviselője, a NOBU Budapest most betekintést nyújt a japán konyhaművészet 10 legfontosabb fogalmába Schreiner Gábor, a NOBU executive chef-jének segítségével, amelyeknek köszönhetően jobban érthetjük és élvezhetjük ezt a fajta kulináris világot!

  Megosztás Küldés

1. Umami
Az "ötödik íz", amely a sós, édes, savanyú és keserű mellett meghatározza az ételek komplexitását. Az umami jellemző a miso levesben, az algában és a shiitake gombában is. Ez az íz a japán konyha esszenciája, amely mélységet és teltséget ad az ételeknek.

2. Kaiseki
A japán haute cuisine, amely szezonális alapanyagokra épít és művészien komponált fogásokból áll. Egy igazi kaiseki menü a természet változásait tükrözi, és az étkezés egyfajta rituálévá válik általa. A NOBU konyhája ezt a koncepciót ötvözi a modern nemzetközi hatásokkal.

3. Sashimi
Friss, nyers hal vagy tenger gyümölcsei, amelyeket gondosan szeletelnek. Az alapanyagok minősége és a szeletelési technika elengedhetetlen. A sashimi az egyik legtisztább formája a tengeri alapanyagok élvezetének, hiszen minden falat a hal természetes ízét hangsúlyozza.

4. Nigiri
Kézzel formázott sushi, amely egy falatnyi rizzsel és friss hallal vagy tenger gyümölcseivel készül. A sushi mesterek évekig tanulják a tökéletes rizs és hal arányát, valamint a formázás precíz mozdulatait.

10 kulcsszó, amit ismerned kell a japán konyhaművészetről - STYLELIFE - Gasztronómia - japán étterem budapest, japán konyha, NOBU, nobu budapest,

5. Dashi
Az alaplé, amely a japán konyha szíve. Kombu (alga) és katsuobushi (szárított bonito pehely) alapú fűszerezett lé. A dashi mélységet és umamit ad a leveseknek, mártásoknak és pácoknak, a japán konyha egyik legfontosabb összetevője.

6. Miso
Szójabab erjesztésével készülő paszta, amely levesekben, pácokban és szószokban használatos. A miso fajtájától függően lehet lágy és édes vagy karakteres és sós, így széleskörű felhasználást biztosít a japán konyhában.

7. Tempura
Ropogósra sütött zöldségek vagy tenger gyümölcsei. A könnyed, légies tempuratésztát jéghideg vízzel és minimális keveréssel készítik, hogy elérjék a tökéletes ropogós állagot.

8. Yuzu
A japán citrusgyümölcs, amely frissességet és komplex ízt kölcsönöz az ételeknek és koktéloknak. A yuzu héját és levét is előszeretettel használják, hiszen aromája egyedülállóan illatos és fanyar.

9. Omakase
Az étkezési forma, amikor a vendég teljes mértékben a chefre bízza a menüt. A NOBU Budapestnél is elérhető, egyedi és megismételhetetlen gasztronómiai élményt nyújt. Az omakase étkezés a bizalomról szól, hiszen a séf aznap a legjobb alapanyagokból állítja össze a fogásokat.

10 kulcsszó, amit ismerned kell a japán konyhaművészetről - STYLELIFE - Gasztronómia - japán étterem budapest, japán konyha, NOBU, nobu budapest,

10. New Style Japanese

„A "New Style Japanese cuisine" tulajdonképpen a hivatalos megfogalmazása annak a kulináris élménynek, amelyet Nobu Matsuhisa fedezett fel, és amely főképpen a perui és japán ízvilág együttese.” - mondja Schreiner Gábor, a NOBU Budapest executive chefje. „Ez az innovatív irányzat merészen újítja meg a hagyományos japán fogásokat, egzotikus hozzávalók és modern technikák segítségével.”

A japán gasztronómia nem csupán az ízekről, hanem a filozófiáról és a tradícióról is szól. A NOBU Budapest egyedülálló lehetőséget nyújt arra, hogy a vendégek felfedezzék ezt a különleges világot, amely a minőség, az innováció és a tradíció tökéletes egyensúlyára épül. 

  • japán étterem budapest japán konyha NOBU nobu budapest

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

  Megosztás Küldés

Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek
    10 kulcsszó, amit ismerned kell a japán konyhaművészetről - Stylenews, divat, életmód, stílus
    10 kulcsszó, amit ismerned kell a japán konyhaművészetről
    • Stylenews
    10 kulcsszó, amit ismerned kell a japán konyhaművészetről - Stylelife, divat, életmód, stílus
    10 kulcsszó, amit ismerned kell a japán konyhaművészetről
    • Stylelife
    Otthon is egyszerűen elkészíthető japán fogások
    A japán kultúra és gasztronómia találkozása a Sushi Sei-ben!
    Heti top 10A hét legjobb írásai
    Egy igazi apának a családja az első - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Egy igazi apának a családja az első
    • Keresd a nőt!
    Ahhoz, hogy rátalálj a megfelelő emberre, először neked kell megfelelővé válnod - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Ahhoz, hogy rátalálj a megfelelő emberre, először neked kell megfelelővé válnod
    • Keresd a nőt!
    Mindent a cél érdekében -  Mindent a Bak jegyről - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Mindent a cél érdekében - Mindent a Bak jegyről
    • Stylelife
    30 romantikus vígjáték téli estékre
    A legszebb karácsonyi ajándék lenne, ha még egyszer együtt ülhetnénk az asztalnál
    Tippek, hogyan ne agyalj
    5 nosztalgikus fekete-fehér film karácsonyra
    6 fajta meditációs gyakorlat
    Amire a nő harmincon túl valójában vágyik
    Top10: tippek a karácsonyi ajándékok stílusos becsomagolásához

    Kapcsolódó cikkek

    10 kulcsszó, amit ismerned kell a japán konyhaművészetről

    10 kulcsszó, amit ismerned kell a japán konyhaművészetről

    Otthon is egyszerűen elkészíthető japán fogások

    Otthon is egyszerűen elkészíthető japán fogások

    A japán kultúra és gasztronómia találkozása a Sushi Sei-ben!

    A japán kultúra és gasztronómia találkozása a Sushi Sei-ben!

    Japán robotok az oroszlánok lábainál

    Japán robotok az oroszlánok lábainál


    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legfrissebb cikkek
    Divat & Stílus
    Szépség
    Életmód
    Otthon & Design
    Stylelife

    DIVAT&STÍLUS

    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity

    SZÉPSÉG

    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok

    KERESD A NŐT

    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont

    STYLELIFE

    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family

    STYLE LOUNGE

    STYLENEWS

    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények

    STYLEHOME

    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • DIVAT&STÍLUS
      • Hírek
      • Stílusiskola
      • Celebrity
    • SZÉPSÉG
      • Smink
      • Bőrápolás
      • Hajápolás
      • Illatok
    • KERESD A NŐT
      • Fesztelen mindennapok
      • Lélekhangok
      • Férfi szemmel
      • Szívvonal
      • Férfiszempont
    • STYLELIFE
      • Gasztronómia
      • Otthon & Design
      • Egészség
      • Fitness
      • Stylebusiness
      • Utazás
      • Esküvő
      • Stylekids
      • Style family
    • STYLE LOUNGE
    • STYLENEWS
      • Aktuális
      • Interjúk
      • Mobility
      • Style ART
      • Kultúr-kitérő
      • Rendezvények
    • STYLEHOME
    • MENSTYLE.HU