Kulcsszó keresés /


Képgaléria a '70-es évek divatjáról

Trapéznadrágok, miniszoknyák, platform, magasszárú csizmák, forrónacik, vállakat szabadon hagyó felsők. Olyan nevek, mint Jean Shrimpton vagy Twiggy, és olyan divatházak felvirágzása, mint a Dior vagy a Paco Rabanne. És nektek még mi jut eszetekbe az 1970-es évekről?

olvass tovább

A '60-as évek divatikonjai

  • 2016. november 05.

Míg a tavaszi-nyári szezonban a ’70-es évek overálljai, turbánjai, trapéznadrágjai és papucscipői hódítottak, az őszi-téli szezonban még régebbről merítettek inspirációt a divatházak, jönnek az 1960-as évek kulcsdarabjai!

olvass tovább

16 divatikon, akik befolyásolták a híres brit stílust

  • 2016. március 10.

A britek stílusát nehéz definiálni. Nem aggathatunk egységes jelzőt rá, „csak” azt mondhatjuk: egyedi. Az 1960-as években Twiggy egy világ szépségideálját rombolta le fiús testalkatával és rövid hajával, az 1990-es években Kate Moss írta át átlagos, 168 cm-es magasságával a modellek kódexét. Erről beszélek, Anglia divatikonjai eredetiek.

olvass tovább

A Twiggy akta

  • 2012. január 24.

A mai gizda, lapos tiniknek pechjük van. Fogalmuk sincs arról, hogy valaki egyszer a nagy nagy mínuszból nagy nagy pluszt csinált. Úgy hívták őt, hogy Twiggy. Legalábbis művésznevén. Mert igazából Lesley Hornby volt a neve.

olvass tovább

Mikor mi kell a nőnek?

  • 2011. április 07.

A húszas években tollboa, a hatvanas években miniszoknya. Ötven évvel ezelőtt Elvis, ma Adrian Brody. Minden korszak új divatot és új bálványokat hoz magával-, íme, az elmúlt nyolcvan év fénypontjai!

olvass tovább