Kulcsszó keresés /


Top10: a legjobb filmek Tim Burton-től

Tim Burton filmjei gyakorlatilag összetéveszthetetlenek más alkotásokkal, hiszen mindegyikre jellemző egy búskomor, ám mégis színes, kissé bizarr képi világ, amely mégis olyan vonzó tud lenni a nézők számára. Filmjeinek többségében szerepel felesége és múzsája, Helena Bonham Carter, illetve Johnny Depp is visszatérő színész a legtöbb általa kreált történetben. Filmjei között ugyanúgy van musical és animációs film, mint képregény vagy gyermekkönyv adaptáció. Íme a 10 legjobb alkotás a zseniális rendezőtől!

olvass tovább

Top10: kedvenc filmjeink Tim Burton-től

Tim Burton filmjeit pár másodperc után fel lehet ismerni, egyrészt a színészeknek köszönhetően, akikkel rendszeresen szokott együtt dolgozni, másrészt viszont a kissé félelmetes, ám varázslatos világoknak köszönhetően, melyeket filmjeiben teremt. Nem is nagyon tudnánk eldönteni, hogy melyik az abszolút kedvencünk, ezért a tíz legjobb filmjét gyűjtöttük most össze!

olvass tovább

Helena Bonham Carter legjobb filmjei

  • 2017. május 26.

Helena Bonham Carter nem csak felesége, hanem múzsája is Tim Burtonnek, így a különleges képi világáról ismert rendező rengeteg filmjében láthatjuk, gyakran Johnny Depp oldalán. A mai napon 51. születésnapját ünneplő színésznőnek rengeteg emlékezetes alakítást köszönhetünk, íme a legjobb filmjei!

olvass tovább

Szuperhősök Tim Burton módra

  • 2016. szeptember 23.

Tim Burton sajátos stílust teremtett rendezői székéből. Most megnézhetjük, hogy milyenek lennének a szuperhősök, ha Tim Burton rendezte volna ezeket a filmeket.

olvass tovább

A rémmester asszonya

  • 2013. június 03.

Időről időre olyan editorialokat mutatunk be nektek, amelyek a mi stílus - és ízlésvilágunkhoz is roppant mód közel állnak, esetleg teljesen azonosulnak vele. A Helena Bonham Carter-ről készült Vogue divatanyag éppen ilyen. Élvezzétek hát ti is egy meghatározó karakter fotósorozatát.

olvass tovább

Tim Burton kiállítás

  • 2011. június 22.

Ha valaki Los Angeles-ben jár semmiképp se hagyja ki Tim Burton múzeumi materializálódását. Igen, az amerikai film egyik legkreatívabb alkotója most múzeumi kiállítás lett, najó, némileg pontosítva, az alkotásai kerültek a polcokra.

olvass tovább

9

  • 2010. április 19.

A nem túl távoli jövőben a Nagy Gép segítségével a  világ robotjai felülkerekedtek az emberiségen, és megtizedelték a  humanoidokat. Miközben világunk darabokra hullott, misszió indult a  civilizáció megmentéséért - egy kis csoportnyi rongybabaszerű  teremtmény,  akikbe az emberiség utolsó napjaiban egy tudós szikrányi  életet  lehelt.

olvass tovább

Sweeney Todd - A fleet street démoni borbélya

  • 2008. február 21.

Johnny Depp a könnyed kalózosdi után, most egy sötét és véres filmhez adta a nevét. Tim Burton legújabb filmjében egy igazságtalanul meghurcolt és Ausztráliába rabságba hajtott átlagpolgárt játszik, aki miután hazatért, nekilát, hogy bosszút álljon az őt tönkretevőkön.

olvass tovább