Kulcsszó keresés /


„A szenvedély az a híd, amely eljuttat a fájdalomtól a változásig.” – érdekességek Frida Kahlo, az leghíresebb mexikói festőnő életéről

Sokan csak a Salma Hayek főszereplésével készült életrajzi filmből ismerik Frida Kahlo-t, mexikói festőművésznőt, aki különleges stílusával az egész világot meghódította. Ahogy a legtöbb művészt, őt is csak halála után ismerte meg igazán a világ. Kevesen gondolnák, hogy Frida Kahlo magyar felmenőkkel is rendelkezik, és szeretői között volt a magyar származású Muray Miklós is, vagy, hogy utolsó, befejezetlen képe egy Sztálin-portré volt. Ismerd meg velünk Frida Kahlo-t, a világ egyik leghíresebb festőnőjét.

olvass tovább

Profi fotós, vagy drogdíler? - Isten városa

  • 2012. április 07.

Brutális film. Nekem egyetlen egy hasonló élményem volt, a Vilsmaier-féle Sztálingrád, ahol a rendező belerúg az ember hasába rögtön az elején, azután ugrál a gyomrán, és amikor azt hisszük, végre levegőt kaphatunk, akkor csupán annyi történik, hogy felugrik, mielőtt újra belénk talpal páros lábbal.

olvass tovább

A Hét Nővér

  • 2011. szeptember 23.

A Hét Nővér egykor fogalom volt a szocialista világban, a mai kor gyermeke azonban Moszkván kívül már nem nagyon hall róluk. A Hét Nővér hét épület (vagy inkább komplexum), melyek meghatározták Moszkva arculatát, és irányt mutattak a meghódított „ideiglenesen” megszállt országoknak, hova is kell tekinteniük vigyázó szemeiket.

olvass tovább

Elfeledett diktátorok. I. rész.

  • 2011. július 01.

Vannak diktátorok, akikre akkor is emlékszel, ha a hátsó sorban ülve Gizike kilógó bájait bámultad a töri órán. Hitler, Sztálin, nem nehéz feladat. Viszont vannak olyan arcok, akik már kispályások voltak az előbb említett tömeggyilkosokhoz képest, mégsem szabad róluk megfeledkezni.

olvass tovább