Kulcsszó keresés /


Tokió élménybeszámoló

Mindig rá kell döbbennem, hogy annyi hely van, amikről akár már írhattam volna a blogon, mert akkoriban kerestem fel őket, mikor már blogoltam is, de aztán valahogy mégis kimaradtak, és semmi nyomuk itt. Az egyik ilyen város Tokió, ahol 2015 júniusában töltöttem 10 napot és számomra elképesztően király emlékként maradt meg, Szingapúr, Szöul és Hong Kong mellett vált a kedvenc ázsiai nagyvárosommá, viszont ezekkel ellentétben az egyetlen hely volt, amelyre nem csak, mint csodás-egzotikus útiélményre gondoltam, hanem úgy éreztem, hogy itt akár még élni is tudnék.

olvass tovább

Bakancslista: Szingapúr

Szingapúr (apró termete ellenére) a Távol-Kelet leggazdagabb és legfejlettebb országai közé tartozik, amely azon kívül, hogy mekkora gazdasági és pénzügyi “hub”, évről évre népszerűbb a turisták körében is. Nemzetközi repülőterét és légitársaságát is a világ legjobbjaiként tartják számon a maguk kategóriájában, és fekvése is ideális, nem csak Dél-Kelet Ázsián belül, hanem például sokan pihennek meg itt pár napra Ausztrália felé vagy onnan jövet is.

olvass tovább

Márciusban jön az escape room VB Budapestre

  • 2017. február 17.

Huszonkét ország legélesebb elméit hozza el Budapestre a Red Bull Mind Gamers – a csapatok március 25-én mérkőzhetnek meg az első kontinenseken átívelő szabadulószoba világbajnokságon, a Mission: Unlock Enoch-on. Magyarországot az RRR négyfős csapata képviseli a versenyen, miután 11 perc 51 másodperces idejükkel megnyerték a középdöntőt. A fiúk olyan országokkal szállnak majd szembe, mint Omán, az Amerikai Egyesült Államok, Szingapúr és Dél-Korea.

olvass tovább

Íme a világ 12 leggyönyörűbb hotelje

  • 2015. szeptember 18.

A World Architecture Fesztiválon minden évben megválasztják a világ legszebben megtervezett épületeit. Idén 338 terv versenyzett több kategóriában, és bár a győztest csak novemberben hirdetik ki a szingapúri Marina Bay Sands Hotelben, most megnézhetitek a legjobb 12-nek választott szállást. Szemeket kinyitni, szájakat becsukni!

olvass tovább

Lélegző Hotel Szingapúrban

  • 2014. december 05.

Ha Szingapúrba látogatsz választ kaphatsz arra a kérdésre, hogy miként férnek meg szerves és szervetlen hatások egymás mellett a modern építészetben. A lenyűgöző látványt nyújtó épületet egy képsorozatban foglaltuk össze.

olvass tovább

Luxus Szingapúrban

  • 2014. január 17.

Utazni talán az egyik legnagyobb élvezet az életben. Kétféle típus létezik: aki mindent megtervez kiruccanásai alkalmával, és az örök spontán, aki nem tervez csak sodródik az árral. Európai ország lakosaiként ritkán van alkalmunk átugrani Ázsiába egy szingapúri hétvégére, de nem hagyhatjuk szó nélkül az alább bemutatásra kerülő lélegzetelállító Hotel Marina Bay Sands szállodát. Legtöbben egyelőre csak hosszú tervezgetés és takarékoskodás árán juthatunk el egyszer majd ebbe a mesés környezetbe, de én mindenesetre feltettem ezt a hotelt a bakancslistámra!

olvass tovább

A Chanel vakáción

  • 2013. május 12.

Szingapúr két nappal ezelőtt a franciáktól volt hangos. A Chanel ház itt mutatta be ugyanis a resort kollekcióját. És hogy miért éppen Szingapúr? A márkának hat üzlete van itt és az ázsiai piac habzsolja Lagerfeld ruháit. Bevalljuk, most mi is ott hűsölnénk a szigetország nyíló cseresznyefái alatt.

olvass tovább

Alila Villas Uluwatu - Bali

  • 2011. augusztus 07.

Az öko luxus legjava. A szingapúri Alila biztosan tudja, hogy a megfelelő eredményekhez mire van szükség. A 20 márka az elkövetkező években Ázsiában és Portugáliában 20 új rezidenciát jelent be.

olvass tovább

Szingapúr - az ázsiai metropolisz

  • 2011. július 16.

Gyakran csak átszállópont Ausztrália vagy Dél-kelet Ázsia nyaralóhelyei felé, vagy félnapos megálló, hogy beszerezzük a legújabb és legmodernebb elektronikai kütyüt - de mit tudunk valójában Szingapúrról?

olvass tovább

Shu Qi - Emporio Armani új arca

  • 2010. szeptember 12.

A fiatal kínai színésznőt, Shu Qi-t az Emporio Armani új reklámarca, pontosabban Szingapúrban, Malajziában és Kínában a 2010/2011-es őszi-téli kampány időszakra.

olvass tovább