Kulcsszó keresés /


Miért félünk annyira boldognak lenni?

Vannak, akik az életet bátortalanul és passzívan élik, mintha kívülről amatőr színtársulat játékát néznék. Lenyűgöz a színészi játék és a rengeteg improvizáció, a színpad forog, változnak a helyszínek, és mi is kedvet kapunk a játékhoz, félve kérdezzük, csatlakozhatunk-e. De bármennyire próbálkozunk, nem megy ez nekünk, görcsösen és gyáván játszunk, a szerepeinkbe belezavarodunk, nem éljük át, csak élettelen, fahangon felolvassuk, nem varázsoljuk bele a személyiségünket, nem a szívünkkel vagyunk jelen, csak túl akarunk lenni rajta. Csapnivaló ripacsok vagyunk.

olvass tovább

Mondd, hogy értékes vagy!

Felelősek vagyunk az életünkért, a döntéseinkért, és nagyon sokmindenért, ami velünk történik. Ha tetszik, ha nem, mindenben, ami az életünk része, jelentős részt partnerek vagyunk. Az ember persze mutogathat a másikra, de azt hiszem, legbelül mindenki érzi, hogy mikor igaz valami, és mikor nem...

olvass tovább

A jó házasság szabályai

  • 2011. augusztus 20.

Már azt a képletet is kidolgozták, amellyel a férfiak és a nők könnyedén ki tudják számolni, hogy mikor lenne ideális megházasodniuk. S bár az elmúlt évtizedben rohamosan csökken a házasodási kedv, azért még mindig sok szerelmes pár dönt úgy, hogy papíron is összekötik az életüket. S bár a jó házassághoz tuti recept nincs, azért egy-két szabály segíthet.

olvass tovább