Kulcsszó keresés /


Nicole Kidman nyitotta meg az OMEGA „Her Time” kiállítását Szentpéterváron

  • 2018. szeptember 03.

Nicole Kidman színészlegenda volt a díszvendég az OMEGA „Her Time” kiállításának impozáns megnyitóján. Jellegzetes stílusával egy speciális koktélparti és vacsora keretében megnyitották az OMEGA női óráinak gyártását bemutató kiállítást, amely már számos helyen járt, és amely még csillogóbbá teszi a Márványpalotát. Az eseményen számos külföldi vendég, a média tagjai és az Oscar-díjas színésznő, Nicole Kidman is részt vett. 

olvass tovább

Szentpétervár bakancslista

Ahogy egy korábbi posztban említettem, Oroszország rácáfolt az összes negatív sztereotípiámra és mind Moszkva, mind Szentpétervár örökre bevésték magukat a szívembe, és bármikor gondolkodás nélkül visszamennék, arról nem is beszélve, hogy az ország más részeit is mennyire szívesen felfedezném. Ami Szentpétervárt illeti, íme egy pár szuper tenni- és látnivaló, ha van szerencséd eljutni ebbe a csodás cári városba.

olvass tovább

A világ nyolcadik csodája - a Kolomna palota

  • 2011. június 22.

A Kolomna fapalota hű mása végre teljes pompájában várja az orosz közép- és kora újkori építészet iránt rajongókat. Az eredeti, fából készült palotát Alekszej Mihaljovics cár építtette 1667-1671 között. , A palotának állítólag 250 helyisége volt, ám a cári udvar Szentpétervárra költözése után a palota, 1768-ban le is bontották. Helyén később újabb kastély épült, ám ennek az épületnek sem volt szerencsésebb a sorsa.

olvass tovább

Szentpétervár - Észak Velencéje

  • 2009. október 16.

Oroszország, egyben pedig legnyugatiasabb városa, Szentpétervár hatalmasat fejlődött az utóbbi években. Nem csoda hát, hogy az UNESCO a várost a világ 10 legvonzóbb célpontjai közé választotta. Oroszország második legnagyobb városa készen áll fogadni a turisták hadát...

olvass tovább