Kulcsszó keresés /


És akkor majd visszakapjuk a múltat

Felhőket sodor felém a szél, szürkületbe borul az ég. Halk robajjal dörren egyet a harag, s menekvésre inti a népet. Szaladunk a fedél alá, óvó helyet keresünk, elbújnánk, de a hang mindenhová elkísér. Félelmembe fohászfoszlányok sejlenek fel, borzongva állok, mivé lettem. Birodalmak épültek újjá a pusztulásból, erővel, bizakodással, reményekkel. Látták a célt, s küzdöttek érte.

olvass tovább

A paplan alatt még élek

A szívem nem lapul. Hevesen lüktet, ki akar törni, hogy ne törje meg. S csak néz rám, rideg tekintete elemészti mindazt, ami fontos volt, s kellett. A karom nem engedelmeskedik. Mert ölelném magamhoz, s térdre hullanék előtte. De mit érnék vele? Csak földbe tipornám a büszkeségemet.

olvass tovább

Miért nem olvasnak a férfiak?

  • 2017. április 25.

Tisztelet a kivételnek – tegyük hozzá könyvbarát, illetve szépirodalom-rajongó férfitársaink kedvéért. De a világtendencia szerint, amit az olvasáskutatók buzgón vizsgálnak, az olvasás terén a nemek aránya mindinkább eltolódik – a nők javára.

olvass tovább

Fiatalságod élvezete

  • 2015. szeptember 19.

Vészesen terhesek az idegeim. Bevillannak ködös képek, zavart okozva az emberi szervezet bámulatos működésébe. Nincsen helye itt benn, itt fenn, a láthatatlan, ólomsúlyú összegubancolódott fonalszerű képződményeknek, akármilyen színben is pompázzanak, megtelt a rendszer. Kifelé peregnek a darabkák, megállíthatatlanul ürül a tartály, bele egy nagy óceánba, és minden elvesztett kis apró részecske bajt hoz a világ egy kicsinyke részére. Felpörget egy koffeintabletta, ideig hordja helyettem a súlyokat. De elfárad hamar, hamarabb, mint ahogyan azt megtehetné.

olvass tovább

Hogyan legyünk alkoholisták?

  • 2008. február 01.

Bár a valóságban, ez a kérdés lefeljebb az Öreg Matrózban, vagy a Véndiófa elnevezésű műintézményekben hangozhat el, néminemű kisüsti, vagy megfelelő mennyiségű házmester elfogyasztása után, de ha mindezt antológia keretében fogalmazzák meg, akkor az szépirodalom.

olvass tovább