Kulcsszó keresés /


Téptük egymást, de mi értettük egymást a legjobban - Egy nagy szerelem emlékezete - 89 évvel ezelőtt született Ruttkai Éva

Két hatalmas tehetségű magyar színész, és az ő még ennél is monumentálisabb szerelmük. Éppen annyira voltak oda egymásért, mint amennyire nem bírták ki egymással. Ruttkai Éva 89 évvel ezelőtt, 1927. december 31-én született Budapesten, élete szerelme, Latinovits Zoltán pedig négy esztendővel volt fiatalabb nála. Az ő szerelmükre emlékezünk most Latinovits levelein, és Ruttkai vallomásian keresztül a színésznő születési évfordulója alkalmából.

olvass tovább

"Vagyok, és leszek Neked. " - Ruttkai Éva és Latinovits Zoltán nem mindennapi szerelme

Idén nyáron lesz negyven éve, hogy Latinovits Zoltánt, a színészkirályt halálra gázolta egy vonat Balatonszemesen. Tizenhat éven át tartó szerelme Ruttkai Évával ezzel lezárult volna, de sokak szerint ők a síron túl is szerették egymást. Ruttkai lakásában az óra örökre megállt, fél hetet mutatott, így őrizte megismerkedésük pillanatát.

olvass tovább

In memoriam Ruttkai Éva

  • 2014. december 31.

Ma 87 éve született Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színésznőnk, Ruttkai Éva. Négy évtizedes pályafutása alatt szinte minden műfajban kipróbálta magát. Latinovits Zoltánnal való kapcsolata pedig igazi legendás szerelem volt. Íme, 10 érdekesség a csodálatos színésznőről, és 5 film, amit feltétlenül látnod kell tőle!

olvass tovább