Kulcsszó keresés /


A szerelem melege rokon a nap erejével - A legszebb Pilinszky idézetek

A mindennapok egyhangúsága riasztó zaklatottsága idején is megnyugvást, vigaszt, bátorítást, és hitbéli gazdagságot nyújt Pilinszky költészete. Egész életére kihatott a lágerek emléke, világlátása mélyen empatikus, és emberi, verseinek középpontjában elsődlegesen a szeretet fogalma, és az alázat jelentőségteljessége áll, önmagáról ezt állította: „Költő vagyok és katolikus.”

olvass tovább

"A szerelem melege rokon a nap erejével" - A legszebb Pilinszky idézetek

A mindennapok egyhangúsága riasztó zaklatottsága idején is megnyugvást, vigaszt, bátorítást, és hitbéli gazdagságot nyújt Pilinszky költészete. Világlátása mélyen empatikus, és emberi, verseinek középpontjában elsődlegesen a szeretet fogalma, és az alázat jelentőségteljessége áll. Önmagáról ezt állította: „Költő vagyok és katolikus.”

olvass tovább

A legszebb Pilinszky idézetek

  • 2008. november 15.

Pilinszky János a huszadik század egyik legjelentősebb magyar, Baumgarten-, József Attila- és Kossuth-díjas költője volt. A Nyugat irodalmi folyóirat negyedik, úgynevezett „újholdas” nemzedékének volt tagja Nemes Nagy Ágnessel, Örkény Istvánnal és Mándy Ivánnal együtt. Pilinszky éppen ma 95 évvel ezelőtt született, emléke előtt tisztelegve összegyűjtöttük a legszebb idézeteit.

olvass tovább