Kulcsszó keresés /


Egy igazi apának a családja az első

  • 2021. február 07.

Apának lenni sokkal több, mint pusztán gyermeket nemzeni. Arról szól, hogy ki vagy, mint személy. Mit képviselsz. Mit tudsz átadni. Arról szól, hogy miként tekint majd rád a gyermeked. Hogy milyen világot teremtesz neki azáltal, ami tőled leginkább telik.

olvass tovább

Keveset beszélünk a gyerekekről

El vagyunk foglalva a fogyasszunk, szerezzünk, élvezzünk, túléljünk mottóinkkal. A legtöbb esetben nem vagyunk példák. Ez az igazság. A példamutatást is valami külső dolognak tekintjük, amit ha látnak, mert megfogható, akkor elég. De a gyermekeink a lelkünkért küzdenek. Azt is teszik magukévá, értékelik igaznak. Azzal azonosulnak. A fizikai példa ad fizikai stabilitást. De a lelki stabilitás az lesz, ami bennünk rezeg.

olvass tovább

Példamutatás, elkötelezettség, egészséges életmód, sport

  • 2017. szeptember 18.

A hétvégén több ezren vágtak neki a 32. Budapest Félmaratonnak, ahol nemcsak a futás, hanem az egészséges életmód népszerűsítése is egyik fő üzenete volt a Kométa részvételének. Több, mint 4oo futó viselt Kométa zöld pólót. Giacomo Pedranzini aki maga is teljesítette a félmaraton teljes távját büszkén számolt be a befutó után, hogy számukra ez nemcsak egy megjelenés volt, hanem a cél, hogy jó példával járjanak is elől. Kométa 8o%-os hústartalmú koktélvirslit hoztak, amivel a félmaraton végén mindenkit megvendégeltek.

olvass tovább

Rend a lelke mindennek

  • 2014. február 25.

Szinte minden anyuka fejében felmerül a kérdés egyszer, hogyan is vegye rá a gyermekét a rendrakásra, de leginkább a rend megtartására. Vannak ugyan olyan gyermekek, akik a szülői példát ellesve saját maguktól, mondhatni inkább az utánzásra alapozva szépen vissza tesznek mindent a helyükre, de azért valljuk be őszintén ennek a valószínűsége kisebb az átlagnál. Így nem marad más, mint a jó példamutatáson felül megtanítani gyermekünket a rendre és tisztaságra.

olvass tovább