Kulcsszó keresés /


Az olasz gasztronómia

Az olaszok számára az étkezés társasági esemény, a legegyszerűbb ételeket is nagy élvezettel fogyasztják. Az olasz konyha lényegesebben egészségesebb a magyarnál, hiszen több zöldséget használnak, és a nálunk elterjedt sertészsír helyett olivaolajat használnak. Ugyanakkor vonható párhuzam a két ország szokásai között, hiszen tőlük vettük át a vörös-és fokhagymát, valamint a száraztésztát.

olvass tovább

Szépségápolás olívaolajjal

  • 2015. december 21.

Az olívaolajat nem csak az étolaj helyettesítésére érdemes használni a háztartásokban, hanem számos előnye kihasználható a szépségápolás területén is. Lássuk őket!

olvass tovább

Anyu főz: Paradicsomos, parmezános bruschetta

  • 2014. november 26.

Hideg esték, meleg vacsorák, ráadásul nyarat idéző, napfényes ízekkel. Lehetetlen? Nem az! A ma oly divatos egészséges életmód, étrend alappillérei szinte kivétel nélkül a mediterrán konyha alapjait követik. Sok zöldség, gyümölcs, olívaolaj, teljes kiőrlésű gabonák, olajos magvak, halak és szárnyasok, ez a Földközi-tenger országainak természetes és ösztönös ételsor, nekünk pedig még van mit tanulnunk belőle!

olvass tovább

Napi mosoly: spárgakrémes szendvics

  • 2013. május 13.

Még mindig spárga, spárga, spárga! Ezt a szendvicskrémet hívhatnánk amolyan bruschettának is. Ropogós, krémes, olívaolajos, fincsi. Öt perc alatt elkészül, ráadásként egy-két napig hűtőben is tárolható.

olvass tovább