Kulcsszó keresés /


Majdnem Európa tetején - Chamonix

  • 2020. február 11.

Egyszer szeretnék felmászni Európa legtetejére a Mont Blanc-ra, ahogy mondani szokták: ez még rajta van a bakancslistámon. Persze ezt csak nyáron tudom megtenni, de most télen is igyekszem hozzá a legközelebb eljutni. És sikerült, hisz itt állok a Chamonix feletti, 3842 méter magas Aiguille du Midi csúcson épült új kilátóban, alattam 1035 méteres mélység tátong és a fehér hegyet nézem. De menjünk sorban!

olvass tovább

Napfényes síterep: Alpe d’Huez

  • 2012. január 05.

Alpe d’Huez a Grandes Rousses hegység déli lábánál helyezkedik el 1860 méteres magasságban. Sokan a napfény szigetének is nevezik, mivel itt a napsütéses napok száma eléri 300 napot. A napfény mellett persze a kilátás sem elhanyagolható, hiszen a 3330 méter magas Pic Blanc csúcsról fantasztikus panoráma tárul szemünk elé az Ecrins Nemzeti Parkra, és az olyan nevezetes hegycsúcsokra, mint a la Meije, les Aiguilles d' Arves és a Mont Blanc.

olvass tovább

Cartier: nem kérünk a mocskos aranyból

  • 2009. december 09.

„Mindig kérdezd meg a kereskedőt, honnan származik az arany, amiből az óra vagy az ékszer készült. Sose vegyél olyan aranyat, amelyhez vér tapad”. Ezekkel a jelszavakkal indítottak kampányt civilekkel karöltve  az óra és ékszeripar legnagyobbjai.

olvass tovább