Kulcsszó keresés /


Inspiráló nők a divatszakmában: Anna Dello Russo

Akik követik a divatvilág eseményeit, azok többnyire tudják, hogy éppen mi a trendi, mit mivel érdemes viselni, vagy éppen mi az, amit éppen érdemes kerülni. De vajon kik határozzák meg mindezt? Kiktől függ az, hogy a kifutókról mi fog beépülni az utcai öltözködésbe? Kik a legbefolyásosabbak, akik milliókat inspirálnak? Cikksorozatunk első állomásán Anna Dello Russot, a japán Vogue kreatív igazgatóját mutatjuk be.

olvass tovább

40 felejthetetlen Chanel-pillanat - 133 éve született Coco Chanel

Coco Chanel neve fogalom, mondatai legendásak, stílusa pedig örök. Az első Chanel boltot 1909-ben nyitotta Párizsban, azóta pedig a neve egyet jelent a divatnagyhatalommal. A divatházat Karl Lagerfeld élesztette újra, aki több mint harminc éve a Chanel kreatív igazgatója. Most mutatunk nektek 40 olyan pillanatot a ready-to-wear kollekciókból, amik nem csak felejthetetlenek, hanem valóságos időutazásnak is számítanak.

olvass tovább

Ezzel a kollekcióval tért vissza John Galliano

  • 2015. január 28.

Nos, igen... még mindig ő a kedvenc! A szégyenletes trónfosztás után tavaly végre bejelentették kedvenc divattervezőnk visszatérését, méghozzá a Maison Margiela kreatív igazgatói posztjára. A januári haute couture hetet ezért fokozott figyelemmel várta a divatszakma, és nem kellett senkinek sem csalódnia. Galliano újra képes a ragyogásra. A teljes kollekciót pedig a fotóra kattintva megtekinthetitek!

olvass tovább

Rihanna az új Puma

  • 2014. december 23.

A PUMA és a nemzetközi kulturális ikon Rihanna bejelentette több éves együttműködését, mely 2015 januárjától lép életbe. Rihanna lesz a PUMA globális nagykövete a Női Edzés (Training) vonalnak, illetve a PUMA új női kreatív igazgatója, behozva saját stílusérzékét a PUMA kollekcióiba. Megtestesítve mindent amit a PUMA jelent, Rihanna megállíthatatlan szelleme, kreativitása és mind színpadon mind azon kívüli energiája tökéletes képviselőjévé teszi a PUMA márkának.

olvass tovább

Gucci Kids S/S

  • 2014. február 08.

A neves, Gucci divatház ebben a szezonban sem hagyta cserben a márkakedvelő anyukákat. A gyermek kollekciót, az iskolában vidáman eltöltött utolsó napok hangulata, a „mindjárt itt a tengerparti nyaralás” érzése inspirálta. Frida Giannini kreatív igazgató által irányított designer csapat kollekciójára a sokoldalúság, a kifinomultság, a könnyedség és a lazaság jellemző. Új szabászati stílus is megfigyelhető a Gucci házban, és részben a stílusos hetvenes évet eleveníti fel a ruhák megjelenése, élénk díszítéssel, divatos nyomatokkal.

olvass tovább

Rihanna gyémántszettje

  • 2013. március 18.

Egy gyémántról elnevezett albummal és turnéval Rihanna elég egyértelművé tette, hogy nem egy átlagos, vagy kisstílű koncertsorozatra készül. Ezt Riccardo Tisci, a Givenchy kreatív igazgatója is így gondolta, úgyhogy lecsapott a lehetőségre és megtervezte a popsztár fellépőruháit.

olvass tovább

Ezek a csodálatos Fendi bundák!

  • 2011. november 04.

A Fendi márka 1925-ben született, amikor egy fiatal házaspár, Edoardo és Adele Fendi táska- és szőrmeboltot nyitott Rómában. A bolthoz 1946-ban a házaspár 5 lánya is csatlakozott, s ekkortájt jelent meg a köztudatban a divatot és ezen belül a szőrme pozícionálását forradalmasító Karl Lagerfeld, aki 1962-től a Fendi bundák tervezője, kreatív igazgatója lett. Íme, az idei év Fendi bundái!

olvass tovább

Mugler- extrém, provokatív, sokkoló

  • 2011. október 28.

2010-ben, Thierry Mugler, a neves francia divattervező úgy gondolta, 63 évesen nem árt átadni a stafétát egy kreatív, fiatal elmének, aki tovább öregbíti a híres párizsi divatház nevét. A választás Nicola Formichetti-re esett, ő lett az új kreatív igazgató, s a nevet is Mugler-re változtatták, elhagyva a keresztnevet.

olvass tovább

Trussardi 1911 tavasz

  • 2011. február 07.

...de akár lehetne 1971 tavasza is. Trussardi 1911 kreatív igazgatója számára idén tavasszal a múltba néző nosztalgikus hangulat mellett egyetlen egy dolog lebegett a szeme előtt: a Nő. A nőies nő, aki minden ízében igéző, hódító, elcsavaró és titokzatos. Milan Vukmirovic csodálatos kollekciója pedig pontosan ezt éri el minden nő számára.

olvass tovább