Kulcsszó keresés /


A magánélet, az magánélet. Boldog élet a privát élet.

  • 2023. március 02.

Legyen szó párkapcsolati problémákról, családi problémákról vagy pénzügyi kérdésekről, a személyes dolgaink túlzott megosztása gyengévé és sebezhetővé tesz minket. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy soha nem beszélhetünk a problémáinkról, vagy kérhetnénk tanácsot Egyszerűen csak oda kell figyelni, hogy mennyit és kivel osztunk meg.

olvass tovább

Miért zuhannak szét a kapcsolatok egy szempillantás alatt?

  • 2018. május 12.

Alapvetően az ember társas lény, és még ha néha élvezi is az egyedüllétet azért valószínűleg nem társ nélkül szeretné leélni az egész életét. De miért van az, hogy napjainkban úgy csúszunk el egymás mellett, hogy össze sem érnek az elképzeléseink a közös jövőnkről, és mik azok a hibák, amik látszólag percek alatt véget vetnek a kezdődő kapcsolatnak? Összegyűjtöttünk hat olyan tényezőt, ami gátolhatja, hogy hosszútávon boldogságra találjatok egymás oldalán.

olvass tovább

Mikor végre jön valaki, elfelejted mit akarsz!

Értetlenkedve állok a párkapcsolati problémák előtt. Hiába az élettapasztalat, a sok olvasás, kutatás a témában, nehezen látszik valódi megoldás arra a sok kérdésre, amely a témában felmerül. A vége mindig az, hogy megállapítom magamban: mivel buddhista vagyok, jobb ha szembenézek az élet nagy igazságával, hogy minden elmúlik, a rossz kapcsolat is, a jó is, a problémák is, ahogy mi magunk is. Persze vannak barátaim, szintén a kérdés nagy kutatói, akik szerint nem kell rögtön ennyire messzire menni a témában! Igenis létezik megoldás a felmerülő nehézségekre, csak figyelni kell!

olvass tovább

Technika vs. párkapcsolat

  • 2015. május 22.

Egy technikai felszerelésekkel rendkívül jól ellátott világban élünk, ami jelentősen megkönnyíti mindennapjainkat. Amikor egy tartós párkapcsolat kiépítéséhez érkezünk el, a technikának szintén jelentős szerepe van. Naponta látni olyan párokat, akik egymás mellett ülnek egy kávézóban, vagy egy parkban és ahelyett, hogy egymásra figyelnének, a különböző okos kütyüket babrálják... miközben párkapcsolati problémákról panaszkodnak.

olvass tovább